Aktualizované Jakub Forgács Krimi

Školáčka doplatila na ŽART spolužiakov: Do fľašky jej naliali SAVO, skončila v nemocnici

Dievča údajne dlhodobo čelilo šikane zo strany spolužiakov. Vrcholom bolo to, čo sa odohralo na hodine telesnej výchovy.

Ilustračný obrázok k článku Školáčka doplatila na ŽART spolužiakov: Do fľašky jej naliali SAVO, skončila v nemocnici
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Mladé dievča doplatilo na nevydarený žart spolužiakov. Podľa portálu tvnoviny.sk si z neho „vystrelili“ na banskobystrickej základnej škole v časti Sásová.

Otrávená Savom

„Podľa našich informácií mal šiestačke počas hodiny telesnej výchovy niekto naliať do fľaše s vodou dezinfekčný prípravok Savo a ona ho vypila,“ uvádza portál.

„Cez detský urgent sme včera prijali 12-ročné dievča, ktoré požilo čistiaci prostriedok na báze chlóru. ORL vyšetrenie nepreukázalo poleptanie slizníc. Aby sme vylúčili poškodenie tráviaceho traktu, pristúpi sa dnes na gastrofibroskopické vyšetrenie,“ uviedla pre tvnoviny.sk hovorkyňa nemocnice Jana Petríková so slovami, že je v stabilizovanom stave mimo ohrozenia života.

„Polícia sa podľa našich informácií zamerala na tri spolužiačky, ktoré môžu stáť za celým incidentom. Problémy mali s nimi údajne aj ďalšie deti na škole,“ píšu tvnoviny.sk s tým, že dievčatá mali dezinfekčný prípravok vraj zobrať z vozíka upratovačky.

Išlo o žart?

„Polícia v Banskej Bystrici prijala trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a v súčasnosti je prípad v štádiu preverovania,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes24.sk banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, ktorá potvrdila, že sa prípad odohral na ZŠ Pieninská.

„O tom, či išlo o "nemiestny žart“ rovesníkov, bude možné hovoriť až po riadnom preverení všetkých skutočností," dodala polícia na sociálnej sieti s tým, že vzhľadom na prebiehajúce úkony a zisťovanie všetkých bližších podrobností a okolností, za ktorých k udalosti došlo, nebudú zo strany polície nateraz poskytnuté žiadne podrobnejšie informácie.

Ako ďalej spomína portál, dievča podľa známych z jej okolia dlhodobo čelilo šikane. Na škole bolo nové, triedu navštevovalo iba rok.

Stanovisko mesta

„V pondelok, 24. apríla 2023, po hodine telesnej výchovy, išli žiaci šiesteho ročníka zo ZŠ Pieninská späť do triedy na ďalšie vyučovanie. Jedno z dievčat bolo smädné a chcelo sa z jej vlastnej fľaše napiť vody. Obsah tekutiny však vypľulo na dlážku. Triedna učiteľka šiestakov, po príchode do triedy, fľašu otvorila a zacítila v nej SAVO,“ uviedol v stanovisku mesta Miroslav Strelec z Kancelárie primátora. Ako poznamenal, odkiaľ Savo pochádzalo, vedenie školy nemá vedomosť, nakoľko žiaci nemajú k čistiacim prostriedkom, ktoré sa používajú na upratovanie, prístup. Sú uzamknuté v miestnostiach, kam sa deti nedostanú. 

Následne riaditeľka ZŠ Pieninská kontaktovala Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby. „Podľa pokynov zdravotníkov bola žiačke poskytnutá prvá pomoc. Dievča bolo po príchode zdravotnej služby prevezené na vyšetrenie do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici. Podľa vyjadrení od rodiča, ktoré boli škole poskytnuté, sliznice nosa a ústnej dutiny nemala žiačka poškodené,“ spomenul Strelec.

Išlo o šikanu?

Riaditeľka ZŠ Pieninská si súčasne overovala celú udalosť. „Ohradzuje sa voči tvrdeniu, že dievča bolo dlhodobo šikanované. Táto informácia, ktorú zverejnili niektoré médiá, sa nezakladá na pravde,“ poznamenal Strelec.

„V základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica sa šikanovanie v žiadnom prípade netoleruje. Aj pri najmenšom náznaku, riaditeľ každej jednej základnej školy okamžite koná a situáciu rieši,“ povedala Jana Odrobiňáková, vedúca Školského úradu, oddelenia školstva a mládeže MsÚ Banská Bystrica.

Riaditeľka základnej školy zároveň kontaktovala príslušníkov polície, ktorí v súčasnosti celý prípad preverujú. Do skončenia vyšetrovania sa vedenie školy nebude k prípadu vyjadrovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM