Jakub Forgács Správy

Rooseveltova nemocnica získala nemalú sumu z EÚ: Plánuje zvýšiť bezpečnosť

Cieľom nemocnice je zaistiť najmä lepšiu ochranu informačných systémov proti kybernetickým útokom zvonku, vylepšiť bezpečnosť informačného systému a zabezpečiť tak stabilitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

Ilustračný obrázok k článku Rooseveltova nemocnica získala nemalú sumu z EÚ: Plánuje zvýšiť bezpečnosť
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Vďaka finančnému príspevku v hodnote viac ako 190-tisíc eur z Európskej únie v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra plánujú vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici implementovať nové bezpečnostné opatrenia a technické riešenia, ktoré sú nevyhnutnými v oblasti informačnej a kybernetickej bezpečnosti vo verenej správe. Nemocnica o tom informuje na sociálnej sieti.

„Vďaka úspešnosti projektu – Zabezpečenie I&K bezpečnosti ZZ – FNsP FDR BB, spolufinancovanému z Európskeho fondu regionálneho rozvoja budeme môcť financovať nákup a inštaláciu viacúrovňových technických bezpečnostných opatrení postavených na technológiách SIEM, ktoré pomáhajú analyzovať a rýchlo reagovať na bezpečnostné hrozby. Tak isto plánujeme zriadiť bezpečnostné operačné stredisko SOC, ktorého cieľom je monitorovanie, prevencia, detekcia, vyšetrovanie a reakcia na kybernetické hrozby,“ pokračovala nemocnica.

Ako dodáva, cieľom je zaistiť najmä lepšiu ochranu nemocničných informačných systémov proti kybernetickým útokom zvonku, vylepšiť bezpečnosť informačného systému a zabezpečiť tak stabilitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM