Jakub Forgács Správy

Bystrica má ukrajinské partnerské mesto: Nosko podpísal zmluvu na diaľku, FOTO

Vzťahy medzi samosprávami sa rozvíjajú od roku 2016. Pred siedmimi rokmi spoluprácu obchodných komôr v oboch mestách rozšírili aj o iné spoločné aktivity, najmä o kultúru, šport či vzdelávanie.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica má ukrajinské partnerské mesto: Nosko podpísal zmluvu na diaľku, FOTO
3
Galéria

Primátor Banskej Bystrice Ján Nosko spoločne s primátorom ukrajinského mesta Sumy Oleksandrom Lysenkom podpísali v piatok zmluvu o partnerstve a spolupráci. Urobili tak na diaľku. Mesto pod Urpínom má aktuálne už dve desiatky partnerských miest.

Ako informoval Nosko na sociálnej sieti, vzťahy medzi samosprávami sa rozvíjajú od roku 2016. Pred siedmimi rokmi spoluprácu obchodných komôr v oboch mestách rozšírili aj o iné spoločné aktivity, najmä o kultúru, šport či vzdelávanie.

„V uplynulom období ma tešila nielen účasť mladých ukrajinských hráčov na medzinárodnom futbalovom zápase v našom meste, ale aj výstavy prezentujúce to najkrajšie, čo u nás máme. Žiaľ, plánovaná výmena učiteľov histórie sa už nestihla uskutočniť. Zatienili ju udalosti z 24. februára minulého roka. V ostatnom období sa naše vzájomné kontakty zamerali na zmiernenie dosahov vojnového konfliktu v tomto východoukrajinskom meste,“ konštatoval banskobystrický primátor. Želá si, aby sa ciele zmluvy mohli napĺňať čo najskôr, najmä v oblasti vzdelávania, kultúry, zdravotníctva či podnikateľského prostredia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bystrica podpísala zmluvu o partnerstve s mestom Sumy
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM