Jakub Forgács Správy Samospráva

Platíte DAŇ za psa? Ide o nemalú SUMU, na čo Bystrica používa tieto peniaze?

Mnohých Bystričanov zaiste zaujíma, ako sa nakladá s daňami, ktoré platia. Spýtali sme sa preto samosprávy v mene psíčkarov.

Ilustračný obrázok k článku Platíte DAŇ za psa? Ide o nemalú SUMU, na čo Bystrica používa tieto peniaze?
5
Galéria
Zdroj: TASR

Prednedávnom sme vám priniesli informáciu o kompletnom prestrešení kotercov karanténnej stanice mesta Banská Bystrica, ktorá sídli vo Zvolene. Podarilo sa to nielen vďaka prostriedkom z mestského rozpočtu v hodnote 25-tisíc eur, ale aj vďaka dobrovoľným darcom, ktorí prispeli sumou viac ako 8-tisíc eur. Ľudia sa v tejto súvislosti začali na sociálnych sieťach pýtať, na čo sa bežne používajú prostriedky vyzbierané na dani za psa.

„Príjem dane za psa v roku 2022 v meste Banská Bystrica bol vo výške 109 845,56 eur,“ pre spravodajský portál Dnes 24 to uviedla hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

„Daň za psa je príjmom bežného rozpočtu a používa sa na výdavky, ktoré sú schválené z bežného rozpočtu. Finančné prostriedky sa používajú na výdavky karanténnej stanice, nákup evidenčných známok, nákup sáčkov pre psie exkrementy, čistenie parkov a iné výdavky, ktoré nemusia súvisieť len s touto daňou,“ dodala Adamovičová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Koterce karanténnej stanice sa po rokoch dočkali novej strechy
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM