Jakub Forgács Správy

O pacientov sa starali vyše 40 rokov: Na zaslúžený dôchodok odchádzajú 4 sestry, FOTO

V banskobystrickej nemocnici končia štyri usmievavé sestry. Nemocnica sa s nimi patrične rozlúčila.

Ilustračný obrázok k článku O pacientov sa starali vyše 40 rokov: Na zaslúžený dôchodok odchádzajú 4 sestry, FOTO
5
Galéria

Viac ako 40 rokov pomáhali a starali sa o pacientov štyri sestry, ktoré sa zaslúžene poberajú na dôchodok. Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica o tom informovala na sociálnej sieti so slovami, že za dlhoročnú prácu v nemocnici im osobne poďakovala námestníčka pre ošetrovateľstvo PhDr. Monika Trnovcová a symbolicky sa s nimi pred ich odchodom na dôchodok rozlúčila.

Odchádzajúce sestry

Eva Kaplanová pracovala v nemocnici celých 42 rokov ako sestra na chirurgickej klinike. Mohli ste ju stretnúť či už na ambulancii alebo oddelení, kde sa starala o pacientov na lôžku. „Pri odchode nezabudla pani Evka poznamenať:,,chi­rurgia je moja srdcová záležitosť“,“ píše nemocnica.

Mária Koniarová pracovala v zdravotníctve ako sestra dlhých 42 rokov. V roku 2005 prišla do nemocnice na chirurgickú kliniku. Posledné roky do odchodu do dôchodku pracovala na Klinike transplantačnej chirurgie SZU.

Jana Auxtová sa pobrala do dôchodku po 43 rokoch práce sestry. Posledných 13 rokov pracovala v nepretržitej prevádzke na Ortopedickej klinike SZU.

Jarmila Tlučáková je v nemocnici sestrou už od roku 1977 a v bystrickej nemocnici pracovala celý svoj profesijný život, neuveriteľných 47 rokov. Najviac rokov pôsobila na ORL oddelení. Bola vedúcou sestrou foniatrie, sestrou na Neonatologickej klinike, ale aj sestrou na Neurochirurgickej klinike. Posledné roky ju mohli stretnúť pacienti na jednej z diabetologických ambulancií. "Som veľmi rada, že som tu pracovala. Naučila som sa tu toľko vecí, ktoré určite ešte v živote zužitkujem,“ s úsmevom poznamenala pani Jarmila.

Dlhoroční zamestnanci

„Veríme, že naše kolegynky budú spomínať na prácu u nás s láskou,“ želá si nemocnica, ktorá poznamenala, že kolegýň aj kolegov, ktorí pracovali v nemocnici desiatky rokov, je naozaj veľmi veľa.

„Ďakujeme vám za každý jeden rok odpracovaný u nás. Ďakujeme, že ste dlhé roky vykonávali náročnú, ale zato záslužnú prácu. Ďakujeme vám za váš každodenný úsmev, za vašu chuť pomáhať a liečiť. Taktiež ďakujeme za dôveru, lojalitu a ochotu odovzdať celý svoj profesijný život liečeniu a starostlivosti o pacientov. Želáme veľa zdravia a zaslúženého oddych,“ dodala nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Z bystrickej nemocnice odchádzajú dlhoročné sestry
5
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM