Jakub Forgács Správy

Nosko navštívil stavenisko CYKLOLÁVKY: Bystričanom oznámil výbornú správu, FOTO

Cyklomost vedúci ponad rýchlostnú cestu R1, ktorý prepojí sieť plánovaných mestských cyklostrás s rodinnou cyklocestičkou smerom na Zvolen, by chceli otvoriť na jeseň tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Nosko navštívil stavenisko CYKLOLÁVKY: Bystričanom oznámil výbornú správu, FOTO
6
Galéria

Práce na cyklolávke v Radvani pokračujú podľa plánu. Na sociálnej sieti o tom informoval banskobystrický primátor Ján Nosko so slovami, že sa o tom presvedčil počas kontrolného dňa, ktorý absolvoval spolu s viceprimátorom Jakubom Gajdošíkom, ako aj s kolegami z mestského úradu.

Výroba oceľovej konštrukcie

„Riaditeľ spoločnosti, ktorá je zhotoviteľom stavby ma informoval, že doposiaľ boli zrealizované všetky prekládky inžinierskych sietí. Zároveň sa pri Tescu vyvŕtali pilóty, a taktiež bola vybetónovaná horná stavba základu cyklolávky. Momentálne prebiehajú tieto stavebné práce na Zvolenskej ceste pri predajni automobilov Hyundai,“ spomenul Nosko s tým, že už tento týždeň by mali byť zabetónované kotviace bloky i opora lávky a v nasledujúcich dňoch bude prebiehať príprava na osadenie oceľových dielov na oporu pri čerpacej stanici Tesco.

„Súčasne sa začína s výrobou oceľovej konštrukcie cyklolávky, ktorá sa toho času vyrába v dvoch závodoch na Slovensku a v Českej republike,“ spomenul.

Ušetrené státisíce eur

„Dobrou správou tiež je, že potom, ako sme na výstavbu získali eurofondy vo výške viac ako 3,3 milióna eur, podarilo sa nám získať ďalších 650-tisíc eur,“ pokračoval primátor so slovami, že financie z mestského rozpočtu, ktoré boli na projekt pôvodne vyčlenené, tak budú môcť byť použité na iný zámer v prospech nášho mesta.

Cyklomost vedúci ponad rýchlostnú cestu R1, ktorý prepojí sieť plánovaných mestských cyklostrás s rodinnou cyklocestičkou smerom na Zvolen, by chceli otvoriť na jeseň tohto roka. „Verím, že termín sa nám podarí dodržať a rovnako pokročíme s ďalšími štyrmi kľúčovými cyklotrasami v celkovej dĺžke viac ako 16 kilometrov, na ktoré už máme vydané územné rozhodnutia,“ dodal Nosko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Nosko navštívil stavenisko cyklolávky
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM