Hokej

Bystrický hokejový klub čakajú ťažké časy: Bude financovať časť prevádzky zimného štadióna

Namiesto toho, aby sa vedenie klubu pred bránami play-off sústredilo na doplnenie kádra o rozdielových hráčov, je nútené uvažovať o prehodnotení ďalších krokov v záverečnej časti sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický hokejový klub čakajú ťažké časy: Bude financovať časť prevádzky zimného štadióna
9
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

HC´05 Banská Bystrica sa bude od polovice aktuálnej sezóny podieľať na financovaní časti prevádzky zimného štadióna v meste. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová s tým, že to súvisí so súčasnou ekonomickou situáciu obcí a miest. Pripomenula, že pre nárast cien služieb i energií samospráva pristúpila k úsporným opatreniam.

Chýbajú státisíce eur

„Mesto dlhodobo financovalo dotáciami celú prevádzkovú potrebu profesionálneho hokejového klubu. Zimný štadión využívali na tréningy a zápasy, ktoré tvoria približne 15 percent využívania jeho kapacity,“ podotkla.

Celková prevádzková potreba zimného štadióna na činnosť profesionálneho i mládežníckeho hokejového klubu je približne 1 100 000 eur ročne. Samospráva dokáže podľa hovorkyne zabezpečiť z požadovanej sumy 750-tisíc eur, stále však chýba 350-tisíc eur. „Preto sa začali rokovania medzi profesionálnym a mládežníckym hokejovým klubom, s cieľom nájsť viaczdrojové financovanie prevádzky zimného štadióna,“ konštatovala Adamovičová.

Zdôraznila, že úverové zaťaženie, súvisiace s rekonštrukciou štadióna, vo výške ďalších takmer 500-tisíc eur ročne, znáša z vlastných zdrojov mestská obchodná spoločnosť, ktorá vlastní štadión.

Alternatívne formy financovania

„S hokejovým klubom sme podpísali dodatok pre rok 2023, čo znamená, že bude financovať svoju prevádzku vo výške približne 150-tisíc eur ročne. Je to jediná cesta, ako zabezpečiť fungovanie zimného štadiónu aj naďalej,“ pripomenul primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. „V polovici sezóny musíme hľadať alternatívne formy financovania, pretože mesto muselo túto podporu obmedziť. Namiesto toho, aby sme sa pred bránami play-off sústredili na doplnenie kádra o rozdielových hráčov, sme nútení uvažovať o prehodnotení našich ďalších krokov v záverečnej časti sezóny,“ dodal prezident HC´05 Banská Bystrica Tomáš Boľoš.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zrekonštruovaný zimný štadión v Banskej Bystrici
9
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM