Samospráva

Už o niekoľko mesiacov bude mať Brezno najväčší umelý futbalový trávnik, FOTO

Mesto začalo s výstavbou dlhodobo avizovaného moderného multifunkčného ihriska v areáli základných škôl na Pionierskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Už o niekoľko mesiacov bude mať Brezno najväčší umelý futbalový trávnik, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno , FB Tomáš Abel

Najväčší projekt viacúčelového ihriska v rámci Breznianskeho okresu by mal byť hotový do polroka. Do portfólia breznianskych športovísk pribudne multifunkčné ihrisko v areáli základných škôl na Pionierskej ulici.

Samospráva takto reflektuje na úspešné výsledky športovcov v tomto odvetví, ktoré má v meste dlhú tradíciu. Ako povedal primátor Tomáš Abel, v prvom rade ide o splnenie prísľubu všetkým atlétom v Brezne a známemu trénerovi a rozhodcovi na atletických podujatiach Milutinovi Černákovi. „Osobne som mu dal slovo, že tento projekt zrealizujeme a roky spomínaná tartanová atletická dráha a areál v Brezne sa stanú realitou.“

Najväčšie umelé futbalové ihrisko

Hlavným cieľom projektu je zrekonštruovať a zmodernizovať súčasné športové plochy a atletický ovál v areáli základných škôl na Pionierskej ulici.

„Zároveň sme tu zapracovali vybudovanie najväčšieho umelého futbalového ihriska so zavlažovaním, kde sa dajú hrať majstrovské zápasy žiakov. Celý projekt je zameraný hlavne na vytvorenie kvalitných podmienok pre športovanie detí v našich základných školách na Pionierskej 2 a Karola Rapoša, športových klubov a samozrejme aj verejnosti,“ uviedol primátor. Podľa jeho slov, aj toto je jeden z prostriedkov, ako dostať deti k športu od počítačov a mobilov. „Dlhodobo sme boli v atletických disciplínach úspešní a verím, že týmto športoviskom sa to ešte znásobí.“

Pribudne aj tribúna a osvetlenie

Parametrami veľké a moderné športovisko zabezpečí obzvlášť atlétom omnoho lepšie podmienky ako doposiaľ. Nielen profesionálni bežci sa môžu tešiť na štvordráhovú atletickú dráhu s dĺžkou 300 m a s rovinkou pre behy na 100 m a 110 m cez prekážky so šiestimi dráhami.

Multifunkčné ihrisko bude výnimočné svojou rozmanitosťou a komplexnosťou pri podpore pohybových aktivít detí a viacerých športov.

„Bude tu možné vykonávať všetky základné atletické disciplíny, hrať futbal, basketbal, tenis a ďalšie. Okrem toho pribudne aj tribúna a osvetlenie, takže prevádzka bude možná aj v zimných mesiacoch v neskorých poobedňajších hodinách.“

Výstavbu realizuje mesto z vlastných prostriedkov

Projekt v celom rozsahu uhradí mesto z vlastných finančných prostriedkov, keďže mu to umožňuje dobré hospodárenie cez množstvo ekonomických opatrení, ktoré urobilo za posledné štyri roky.

„Ďakujem zamestnancom na čele s pani prednostkou za prípravu projektu a našim poslancom za podporu tohto investičného zámeru. Verím, že aj takýmito projektmi zlepšujeme kvalitu života pre našich obyvateľov,“ povedal primátor Tomáš Abel. Ako dodal na záver, výstavba s kolaudáciou potrvá štyri až päť mesiacov.

Foto: Mesto Brezno, FB T. Abel

Výstavba multifunkčného areálu v Brezne
4
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM