Jakub Forgács Správy

Na Slovensku máme NAJVÄČŠIE krňačky na svete: REKORD je však obzvlášť výnimočný, FOTO

Krne boli zostavené vo Švajčiarsku a ich tvorcom je veľký nadšenec tejto netradičnej športovej disciplíny so švajčiarskym pôvodom a menom Fritz Dönni.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensku máme NAJVÄČŠIE krňačky na svete: REKORD je však obzvlášť výnimočný, FOTO
8
Galéria
Zdroj: OOCR Región Horehronie

Atrakciou podujatia Krňačky – 4. ročník medzinárodných pretekov o Veľkú cenu Jasnej, sa bez pochýb stali najväčšie krňačky na svete, ktoré dosahujú obrovské parametre. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

Krňačky dlhé 628 cm, široké 242 cm, s výškou v rohoch 260 cm, váhou 496 kilogramov a šírkou klzných plôch je až 12 centimetrov, dokážu naraz odviesť až 60 ľudí.

„Tieto krne boli zostavené vo Švajčiarsku, tvorcom ktorých je veľký nadšenec tejto netradičnej športovej disciplíny so švajčiarskym pôvodom a menom Fritz Dönni,“ uvádza OOCR Región Horehronie s tým, že práve tieto obrovské krne boli zapísané do knihy Slovenských rekordov pre rok 2023.

„Tento rekord je zaujímavý aj tým, že ide o prvý svojho druhu, lebo tvorcom tohto diela je, ako ste zistili, občan mimo Slovenska. Avšak v deň konania sa pretekov ich Fritz Dönni osobne venoval Oblastnej organizácii cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE, čím sa stala ich oficiálnym vlastníkom,“ dodáva OOCR Región Horehronie s tým, že pri zápise bola prítomná aj predstaviteľka organizácie, destinačná manažérka Kristína Korenčíková, ktorá prevzala certifikát o platnom slovenskom rekorde.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Najväčšie krňačky na svete zapísali do Slovenských rekordov
8
Galéria
Zdroj: OOCR Región Horehronie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM