Správy

Horehronská ATRAKCIA je späť: Čiernohronská železnica vypraví prvé vlaky

Trasa do Vydrovskej doliny ústi do Lesníckeho skanzenu a obľubujú ju nielen rodiny s deťmi, ale býva častým cieľom aj pre školské zájazdy a táborové výlety.

Ilustračný obrázok k článku Horehronská ATRAKCIA je späť: Čiernohronská železnica vypraví prvé vlaky
5
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Počas nadchádzajúceho veľkonočného víkendu Čiernohronská železnica (ČHŽ) otvára novú sezónu pre návštevníkov horehronského regiónu. Prvé vlaky vypraví 8. apríla a od tohto dátumu do 30. júna budú premávať do Vydrovskej doliny denne, pri zakúpení aspoň šiestich celých vstupeniek. TASR o tom v utorok informovala marketingová manažérka železnice Aneta Orolínová.

Nové začiatky

„Zima bola pre nás náročná. Medializovaný boj za záchranu ČHŽ nás stojí mnoho síl a ešte viac financií. Možno aj preto majú tohtoročné sviatky jari pre nás o čosi väčší symbolický význam. Nové začiatky, nové radosti, nové odhodlanie,“ konštatoval riaditeľ ČHŽ Aleš Bílek.

Trasa do Vydrovskej doliny ústi do Lesníckeho skanzenu a obľubujú ju nielen rodiny s deťmi, ale býva častým cieľom aj pre školské zájazdy a táborové výlety. Na ostatné trasy vyrazia vlaky ČHŽ do 30. júna len na objednávku vopred. Letná turistická sezóna sa začne 1. júla.

Viac o tom, čím je tento rok výnimočný, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Čiernohronská železnica
5
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM