Jakub Forgács Správy

Horehronci sa po 2 rokoch dočkali: Ondrejský jarmok láka aj NOVINKAMI

Na Ondrejskom jarmoku ponúka výrobky okolo 200 predajcov zo Slovenska, Čiech a Maďarska, Poliaci aj vianočné stromčeky i kožušiny. Na čo sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Horehronci sa po 2 rokoch dočkali: Ondrejský jarmok láka aj NOVINKAMI
Zdroj: Dnes24.sk

Po dvojročnej prestávke sa v Brezne koná 532. ročník Ondrejského jarmoku. Od štvrtka do soboty (26. 11.) sa návštevníci môžu tešiť na stánky s tradičnými remeselnými výrobkami či iným spotrebným tovarom, jarmočným občerstvením a nebude chýbať ani pestrý kultúrny program. Informovala o tom samospráva na svojom webe.

Stovky predajcov

Na Ondrejskom jarmoku ponúka výrobky okolo 200 predajcov zo Slovenska, Čiech a Maďarska, Poliaci aj vianočné stromčeky i kožušiny. Podľa Kvetoslavy Ďuriančíkovej z odboru služieb občanom a vnútornej správy magistrátu pandémia poznačila aj tento sektor. V porovnaní s prechádzajúcimi rokmi je ich o čosi menej, tovaru je však dostatok.

„Remeselníci ponúkajú rôzne výrobky, či už drevené, včelie, z ovčej vlny, drôtované, z ľanu, nechýba keramika, autorské šperky a medikováčstvo,“ konštatovala Ďuriančíková s tým, že v rámci občerstvenia sú novinkou škvarky z kapra.

Sprievod aj obmedzenia

Rovnako novinkou Ondrejského jarmoku je piatkový (25. 11.) sprievod od mestského úradu k hlavnému pódiu na námestí, ktorého súčasťou bude skupina historického šermu Berezun, Divadelný súbor Jána Chalupku a seniori denného centra Prameň. Jarmočnú atmosféru v mestskom parku v sobotu dotvorí rezbárske sympózium a salaš Zbojská s ponukou zabíjačkových špecialít.

Mesto upozorňuje vodičov, aby do sobotňajšej polnoci rátali s dopravnými obmedzeniami v centre mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM