Jakub Forgács Rôzne Správy

Aká bude Veľká noc u Abelovcov? Primátor prezradil, ktoré zvyky dodržiava

Nazreli sme do súkromia breznianskeho primátora. Čo nám prezradil o tom, ako sa v ich rodine oslavuje Veľká noc a v čom bude tento rok iná?

Ilustračný obrázok k článku Aká bude Veľká noc u Abelovcov? Primátor prezradil, ktoré zvyky dodržiava
Zdroj: TASR/Branislav Račko

Brezniansky primátor Tomáš Abel plánuje veľkonočné sviatky tráviť tradične, doma so svojou rodinou. Uviedol to pre spravodajský portál Dnes 24.

Ako priznal, dodržiava tie zvyky a tradície, ktoré sú typické pre náš región a v rámci Slovenska: „Šibanie, oblievanie, maľovanie vajíčok a príprava tradičných veľkonočných dobrôt a koláčov,“ vymenoval Abel.

Na rozdiel od predošlých rokov bude tieto sviatky tráviť len v kruhu najbližšej rodiny. „V období bez pandémie by sme určite s mojím šesťročným synom Tomáškom, navštívili našich priateľov a poriadne vyšibali dievčatá. V meste by sme sviatky jari a príchod veľkonočných sviatkov vítali tradičnými podujatiami,“ poznamenal primátor.

A čo by chcel zaželať Brezňanom? „Napriek tomu, že sú veľkonočné sviatky iné a my sa nemôžeme stretávať na tradičných podujatiach, verím, že aspoň veľkonočná výzdoba, ktorú sme pripravili, vyčarí všetkým úsmev na tvári a naladí na tú správnu sviatočnú atmosféru. Všetkým obyvateľom prajem hlavne veľa zdravia, šťastia, pokoja a radosti. Vydýchnite si a prežite tieto sviatky hlavne v pokoji a harmónii, v kruhu svojich najbližších,“ dodal Abel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM