Jakub Forgács Kultúra

Obľúbený Kinematograf opäť zavíta do Bystrice. Tieto filmy si užijeme priamo na námestí

Už o pár týždňov budeme môcť sledovať filmy pod holým nebom aj priamo na Námestí SNP. Pozrite, kedy ku nám zavíta Bažant Kinematograf!

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený Kinematograf opäť zavíta do Bystrice. Tieto filmy si užijeme priamo na námestí
5
Galéria
Zdroj: TASR

Milovníci filmov sa potešia. Do Bystrice počas leta zavíta pojazdné kino známe ako Bažant Kinematograf. Tento rok so sebou do nášho mesta prinesie päť českých a slovenských filmov. Premietať sa bude od 16. do 20. augusta a to na Námestí SNP so začiatkom o 21:00 hod.

Aké filmy uvidíme v Bystrici?

16. augusta – Otcova volga

Matka s dcérou sa na veteránskej volge vydávajú po stopách bývalých mileniek a priateľov ich nedávno zosnulého manžela a otca, aby odhalili jeho skrývané tajomstvo. Najnovší film Jiřího Vejdělka, režiséra divácky najúspešnejších českých filmov posledných rokov.

17. augusta – Čiara

Adam Krajňák je otcom rodiny i hlavou kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cigarety cez slovensko-ukrajinskú hranicu. Pokojné spolužitie dvoch prelínajúcich sa svetov naruší novovybudovaná schengenská hranica a nervozita z nejasnej budúcnosti.

18. augusta – Po strništi bos

Diváci ho aj s jeho rodičmi už poznajú z filmu Obecná škola z roku 1991. Vo filme Po strništi bos sa ich príbeh vracia do Edovho raného detstva. Do času, ked jeho otec odmietol príslušnosť k okupantom Protektorátu Čechy a Morava, a celá rodina sa musela odsťahovať z Prahy na vidiek.

19. augusta – Backstage

Súčasný príbeh o skupine mladých tanečníkov, ktorých priateľstvá, lásky a pohľad na svet zmení ich účasť v televíznej tanečnej súťaži. Film plný výbornej hudby a kreatívnych tanečných čísel skupiny The Pastels z dielne známeho choreografa Miňa Kereša.

20. augusta – Prezident Blaník

Zábavný, groteskný i absurdný príbeh lobistu Antonína Blaníka, ktorý sa rozhodne kandidovať na prezidenta Českej republiky. Odohráva sa na pozadí skutočných udalostí druhej priamej voľby prezidenta Českej republiky. Vystupuje v ňom celý rad reálnych osobností českého politického a spoločenského života.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bažant Kinematograf na bystrickom námestí
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM