Jakub Forgács Správy

Nové výsledky PCR testov: Pozitívnych odhalili iba v 2 okresoch Banskobystrického kraja

Na Slovensku pribudlo iba niekoľko desiatok nových pozitívne testovaných na koronavírus. V Banskobystrickom kraji sú iba traja.

Ilustračný obrázok k článku Nové výsledky PCR testov: Pozitívnych odhalili iba v 2 okresoch Banskobystrického kraja
Zdroj: TASR/František Iván

Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 31 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 111 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Je to 3,41 % z 1 309 ukončených RT-PCR vyšetrení a 0,14 % z 65 231 anti­génnych testov. V pondelok o tom na svojej webovej stránke informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

„Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 1 727 753 za predchádzajúci deň pribudlo 11 199 zaočko­vaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 834 844 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 13 291 ľudí,“ upresnil rezort.

Iba v dvoch okresoch

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo podľa MZ SR v Žilinskom kraji (21), nasleduje Banskobystrický (3), Košický (3), Prešovský (2), Bratislavský (1), Nitriansky (1), Trenčiansky (-) a Trnavský (-). „Je medzi nimi 16 mužov a 15 žien,“ upresnil rezort.

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojej webovej stránke uviedlo, že nové prípady v kraji pribudli iba v okresoch Banská Bystrica (2) a Žiar nad Hronom (1).

Nulu nových prípadov majú okresy Banská Štiavnica, Brezno, Krupina, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Zvolen a Žarnovica.

Ďalšie aktuálne správy

Ubudlo pacientov

V nemocniciach je podľa MZ SR hospitalizovaných 420 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 356 ľudí. „Na JIS je 46 pacientov a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 39 osôb,“ upresnil rezort.

„Počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o štyri osoby,“ dodalo MZ SR s tým, že celkový počet úmrtí „na Covid“ je 12 343 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 417.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM