Správy

Niekoľko ulíc v Bystrici zostane bez prúdu. Dôvodom je kontrola a údržba trafostaníc

Na viacerých uliciach v mestskej časti Fončorda energetici prerušia dodávku elektriny. Pozrite kedy a kde!

Ilustračný obrázok k článku Niekoľko ulíc v Bystrici zostane bez prúdu. Dôvodom je kontrola a údržba trafostaníc
5
Galéria
Zdroj: SSD

Spoločnosť Stredoslovenská distribučná (SSD) plánuje v priebehu utorka (19.2.) až štvrtka (21.2.) kontrolu a údržbu niekoľkých distribučných trafostaníc v Banskej Bystrici. Na viacerých uliciach v mestskej časti Fončorda preto energetici prerušia dodávku elektriny. Informoval o tom Miroslav Gejdoš, hovorca spoločnosti.

„V utorok od 7:30 do 14:30 nepôjde prúd na uliciach Internátna a Mládežnícka. V stredu budú v rovnakom čase bez elektriny obyvatelia ulice Družby a ďalšej časti Mládežníckej. V tento deň bude odstávka najciteľnejšia. Dotkne sa takmer 500 odberných miest. Vo štvrtok prebehne údržba na Moskovskej ulici,“ vymenoval Gejdoš.

Plánovaná kontrola a údržba trafostaníc je podľa jeho slov nevyhnutná z hľadiska bezproblémového zásobovania odberateľov elektrickou energiou. Ide o základný nástroj prevencie pred nečakanými poruchami a výpadkami.

„Elektrikári zo SSD sa budú snažiť ukončiť práce v čo najkratšom čase. Ak to okolnosti dovolia, odberateľom obnovia dodávku elektriny skôr ako v avizovanom čase. Odberateľov prosíme o pochopenie, trpezlivosť a prípravu na bezprúdie,“ dodal Gejdoš.

Foto: ilustračné

Elektrina, prúd
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM