Jakub Forgács Rôzne Správy

Nezvyčajný pohľad pre okoloidúcich: Stovky bystrických študentov sadli na bicykle, FOTO

Ulicami Bystrice prefrčal pelotón cyklistov. Nešlo však o žiadne preteky, to len gymnazisti vyrazili na svoju tradičnú cyklojazdu.

Ilustračný obrázok k článku Nezvyčajný pohľad pre okoloidúcich: Stovky bystrických študentov sadli na bicykle, FOTO
31
Galéria
Foto: Magdaléna Bernátová

Stovky gymnazistov na bicykloch len tak neuvidíte. Na dvojkolesových tátošov ich vytiahla tradičná akcia Taják na bicykli, ktorú už po štvrtýkrát zorganizovalo Gymnázium Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici.

Ako uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 riaditeľka gymnázia Mária Sochorová, cykloakcia sa konala v utorok a na jej otvorení sa zúčastnil aj prednosta Okresného úradu Július Ernek. „Žiaci s potešením prijali účasť trojnásobnej olympijskej víťazky v biatlone Anastasie Kuzminovej, ktorá odštartovala cykloakciu,“ pokračovala.

„Štvrtý ročník cykloakcie svojou účasťou podporilo 250 žiakov a pedagógov školy,“ povedala ďalej Sochorová.

Trasa viedla od Gymnázia J.G.Tajovského cez Iliaš do Vlkanovej, kde čakalo na všetkých účastníkov občerstvenie. Po chvíli oddychu sa všetci účastníci tou istou trasou vrátili späť.

„Poďakovanie patrí príslušníkom Policajného zboru a záchranárom Červeného kríža, ktorí aj tento rok dohliadali na bezpečnosť cyklistov,“ dodala Sochorová so slovami, že touto športovou akciou sa škola zapojila do projektu Európsky týždeň športu.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z akcie Taják na bicykli!

V OBRAZOCH: Ulicami Bystrice šliapali do pedálov stovky študentov
31
Galéria
Foto: Andrej Jasovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM