Jakub Forgács Správy

Neviete, kam na výšku? Toto všetko môžete zažiť počas Dňa otvorených dverí na UMB

Nazrieť do učební, vypočuť si zaujímavé prednášky, porozprávať sa s odborníkmi, a to zďaleka nie je všetko. Čo všetko ponúkn DOD na Univerzite Mateja Bela?

Ilustračný obrázok k článku Neviete, kam na výšku? Toto všetko môžete zažiť počas Dňa otvorených dverí na UMB
4
Galéria
Zdroj: UMB

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici (UMB) pozýva uchádzačov o štúdium na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 14. 2. 2018, teda na Valentína. Pre záujemcov o štúdium budú pripravené kompletné informácie o ponuke a možnostiach štúdia na šiestich fakultách UMB, podrobnosti o prijímacích skúškach na rok 2018/2019 a tiež sprievodný program, ktorý bude obohatený o Valentínske prekvapenie a súťaž. V rámci programu sa návštevníci dozvedia o možnostiach štúdia v zahraničí, mimoškolských aktivitách a systéme štúdia na vysokej škole.

Spoznajú aj prácu tlmočníka

Návštevníci UMB budú mať možnosť spoznať rôzne spôsoby výučby, ako napríklad prácu tlmočníka v tlmočníckej kabíne na Filozofickej fakulte UMB (FF UMB). Dokonca sa môžu priblížiť športovým hviezdam v priestoroch Katedry telesnej výchovy a športu FF UMB a nahliadnuť do diagnostického laboratória KTVŠ FF UMB.

Na Právnickej fakulte UMB môžu navštíviť samovzdelávacie centrum a pojednávaciu miestnosť na simulované súdne pojednávanie. Na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov UMB je pripravená prezentácia Centra krízového riadenia a počítačových simulácií, študenti si budú môcť vypracovať simulačný test na prijímací pohovor a prihlásiť sa na konzultácie na prijímacie pohovory. Pripravená je aj Valentínska súťaž.

Návšteva prednášok aj internátu

Na Fakulte prírodných vied UMB (FPV UMB) pripravili jednotlivé katedry zaujímavý program. Na prednáškach Katedry geografie a geológie FPV UMB uchádzači o štúdium zistia, aké bohatstvo máme ukryté v našej zemi, ale aj to, prečo študovať geografiu práve v Banskej Bystrici. Katedra fyziky FPV UMB pripravila prednášku v angličtine Measuring the world: from Gauss to LIGO a workshop s rôznymi fyzikálnymi pokusmi. Na katedre informatiky FPV UMB budú prebiehať prednášky a cvičenia: webové technológie; počítačové siete; matematika pre informatikov. Na katedre chémie FPV UMB uvidia, čo sa varí v chemickej kuchyni, pripravené sú praktické ukážky energetických materiálov – výbušniny a pyrotechnické zme­si.

Na Ekonomickej fakulte UMB si vypočujú dôvody, prečo študovať práve na EF UMB, aké sú možnosti uplatnenia sa v praxi, budú mať možnosť zakúpiť si literatúru na prijímacie skúšky a zúčastniť sa prednášok a seminárov.

Na Pedagogickej fakulte UMB (PF UMB) budú mať uchádzači otvorené dvere do umeleckých ateliérov PF UMB, do priestorov internátu, študovne a Univerzitnej knižnice Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Zároveň sa môžu zúčastniť prednášok a seminárov jednotlivých katedier, a tak vidieť ako prebieha štúdium na vysokej škole a čím sa líši od výučby na strednej škole či gymnáziu.

V OBRAZOCH: Deň otvorených dverí na UMB
4
Galéria
Zdroj: UMB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM