Jakub Forgács Kultúra

Nepreseďte predĺžený víkend doma: Tieto akcie pod Urpínom sa oplatí zažiť!

Ak hľadáte, kde by ste trávili voľné dni nadchádzajúceho predĺženého víkendu, nemusíte cestovať ďaleko. Množstvo príležitostí na chvíle oddychu objavíte aj priamo Banskej Bystrici a blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Nepreseďte predĺžený víkend doma: Tieto akcie pod Urpínom sa oplatí zažiť!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

KONCERTY:

  • Piatok 20:00 Klub 77 – KURKUS & HUMANOID – Na svetový deň chôdze sa odohrá naozaj netradičný dvojkoncert. Atmosféru už od začiatku zvrhne vulgárna pop/dance/punk-ová kapela KURKUS (Košice), po ktorej na pódium prikráča trip-hop/funk/pop metal-ová skupina HUMANOID (Banská Bystrica)
  • Sobota 16:00 Klub HaD – Koncert a cappelly FRAGILE – Výborný spev aj vtipné slovo členov obľúbenej a cappelly Fragile

FESTIVALY:

  • Piatok, sobota a nedeľa Aula Beliana UMB – AKADEMICKÁ BANSKÁ BYSTRICA 2015 – XVI Medzinárodný festival vysokoškolských a stredoškolských speváckych zborov na ktorom sa predstavia spevácke zbory zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska.

VÝSTAVY:

  • Piatok Poštové múzeum – „KTO SA HRÁ, NEHNEVÁ“ – Pre všetkých, ktorí ešte nevyrástli alebo tých, ktorí si chcú zaspomínať na svoje detské roky sú pripravené jedinečné originálne historické hračky, ako aj umelecky stvárnené výtvarné návrhy poštových známok s motívom hračiek.
  • Piatok Radnica – VERNISÁŽ VÝSTAVY PRI PRÍLEŽITOSTI 20. VÝROČIA ZALOŽENIA DIVADLA Z PASÁŽE – Pri príležitosti 20. výročia svojho vzniku predstaví Divadlo z Pasáže svoju históriu prostredníctvom výstavy. Výstava je jedným z podujatí osláv dvadsatín divadla a priblíži návštevníkom svoju umeleckú cestu formou fotografií a iných divadelných artefaktov.
  • Piatok ŠVK – MARTIN JÁNOŠ – BEZVETRIE – Bezvetrie – výstava sochárskych prác Martina Jánoša.
  • Piatok a sobota Literárne a hudobné múzeum pri ŠVK – PAVOL TONKOVIČ a ANDREJ OČENÁŠ – Výstava Jubilanti pri príležitosti výročí hudobných skladateľov Pavla Tonkoviča a Andreja Očenáša. Výstava zo zbierkového fondu múzea bude verejnosti prístupná v priestoroch 2. poschodia ŠVK.
  • Piatok a sobota ŠVK – STOPY ĽUDOVÍTA ŠTÚRA V MESTE POD URPÍNOM
  • Piatok, sobota a nedeľa Thurzov dom – KORENE MESTA POD ZEMOU UKRYTÉ – Unikátna výstava prezentujúca rozmanité nálezy z archeologických výskumov Stredoslovenského múzea na začiatku nového milénia.
  • Piatok, sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – POSLEDNÝ ZHASNE – Rožňavské radiály 2.01. POSLEDNÝ ZHASNE!
  • Piatok a nedeľa Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – VODA JE ŽIVOT – Chcete spoznať živočíchy a rastliny, ktorých domovom je voda a jej blízke okolie? Neviete prečo je dôležité vodou šetriť?

PRE DETI:

  • Nedeľa 9:00 Tihányiovský kaštieľ – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI v Tihányiovskom kaštieli – Plávajúce žabky – Vytvoríte si z plastelíny jazierko, ktoré budú tvoriť rastlinky a zvieratká typické pre vodné a mokradné prostredie. Nebude chýbať ani naozajstná voda, vyrobené žabky a lekná, ktoré v nej budú naozaj plávať.
  • Nedeľa 14:00 Thurzov dom – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI V THURZOVOM DOME – Zlatou nitkou – Vytvorte si pohľadničky pre mamičky ku Dňu matiek. Vlastnoručne si vyšijete pohľadnice, ktorými obdarujete svoje mamy, mamky, mamičky, staré mamy i babičky.

INÉ AKCIE:

  • Piatok Komunitná záhradka v Sásovej – EKOdeň – Stretnutia so susedmi a susedkami pri eko-workshopoch, spoločnom pikniku a dielničkách pre deti.
  • Piatok 20:00 Námestie SNP – ANTIFAŠISTICKÉ KINO NA NÁMESTÍ SNP – Filmová projekcia pri príležitosti 70. výročia konca druhej svetovej vojny.
  • Sobota 10:00 Vlkanová – STRETNUTIE VETERÁNOV A OSTATNÝCH MOTORIEK – Kultúrno-spoločenské podujatie, ktoré je určené všetkým priaznivcom veteránov motoriek, tiež automotoveteránov a širokej verejnosti a všetkým, ktorí chcú zažiť pekný zážitok na akcii s celodenným programom určený pre veľkých a malých.
  • Sobota 15:00 MC Hviezdička na Uhlisku a MC Mamina v Sásovej – MÍĽA PRE MAMU 2015 – Od 16:00 do 18:00 budete môcť prejsť symbolickú míľu (1,6 km) pešo, na bicykli, s dieťatkom v kočíku alebo na pleciach a venovať ju ako darček všetkým mamičkám na Slovensku.
  • Nedeľa 14:30 Park pri Múzeum SNP – TESCO BEH PRE ŽIVOT – Charitatívne podujatie pre bežcov aj nebežcov, ktorý tento rok prebehne vo všetkých krajských mestách na Slovensku. Trať dlhú štyri kilometre môžu bežci prebehnúť alebo prejsť s kočíkmi či zvieracími miláčikmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM