Jakub Forgács Šport

Beh pre život opäť v Bystrici: Patrónmi známe tváre, pribudli dve zaujímavé disciplíny

Nezištne pomôcť a pritom si zašportovať? V Banskej Bystrici budete môcť znova spojiť príjemné s užitočným a pomôcť tak deťom, ktoré v živote nemali šťastie na vlastnú rodinu.

Ilustračný obrázok k článku Beh pre život opäť v Bystrici: Patrónmi známe tváre, pribudli dve zaujímavé disciplíny
Zdroj: TASR

Tesco Beh pre život je charitatívne podujatie pre bežcov aj nebežcov, ktorý tento rok prebehne vo všetkých krajských mestách na Slovensku. Trať dlhú štyri kilometre môžu bežci prebehnúť alebo prejsť s kočíkmi či zvieracími miláčikmi. Každý účastník dostane na štarte tričko a balíček od partnerov behu, v cieli medailu a občerstvenie. Hlavnou aktivitou je beh pre dospelých a pre deti všetkých vekových kategórií. Popri behu si môžu rodiny vybrať aj iné pestré športové aktivity. V rámci 8. ročníka pribudli dve disciplíny navyše: juniorský štafetový maratón a detské atletické hry. Tie zastrešuje Slovenský atletický zväz.

Kým minulý rok bolo cieľom podujatia naučiť deti zdravo sa stravovať, tento rok má ambíciu priviesť deti k športu. Preto sa partnerom Nadácie Tesco stal Slovenský atletický zväz a výťažok z behu poputuje na atletické tábory pre deti z detských domov.

Prvý Tesco Beh odštartuje v parku pri Múzeu SNP v Banskej Bystrici už v nedeľu 10. mája. Patrónmi banskobystrického Behu pre život sú atlét Matej Tóth, biatlonistka Paulína Fialková a herec Ľubomír Bukový. Detský beh sa začne o 14:30 a hlavný o 15:00. Zaregistrovať sa na Beh pre život môžete online do 4. mája alebo osobne v piatok 8. mája od 12:00 do 18:00 a v sobotu 9. mája od 11:00 do 18:00 na Námestí SNP, prípadne v nedeľu 10. mája od 10:00 do 14:00 v parku pri Múzeu SNP.

„Keďže údaje o detskej nadváhe sú alarmujúce, rozhodli sme sa už minulý rok podporiť myšlienku zdravého životného štýlu a boja proti detskej obezite. Tento rok pokračujeme a k zdravému stravovaniu pripájame pravidelný pohyb. Preto bude výťažok využitý na detské atletické tábory pre deti z detských domovov,“ vysvetlil zámer Michal Dyttert, správca Nadácie Tesco. Podľa jeho slov detské atletické tábory nebudú len o športovaní, vzdelávaní, ale aj o oddychu. Pre znevýhodnené deti, ktoré prejavia talent, môžu predstavovať odrazový mostík k športovej kariére. „Pomôžme spoločne objaviť skryté talenty a dajme šancu všetkým deťom bez rozdielu,“ uviedol v tlačovej správe Michal Dyttert.

Zdroj: tasr / dnes 24

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM