Jakub Forgács Správy Samospráva

Nepodarilo sa vám sčítať? Bystričania stále majú šancu, no mesto upozorňuje na TOTO

Pre tých, ktorým sa nepodarilo sčítať z dôvodu, že nemajú počítač, mobilný telefón, alebo im nemal kto pomôcť, budú k dispozícii kontaktné miesta.

Ilustračný obrázok k článku Nepodarilo sa vám sčítať? Bystričania stále majú šancu, no mesto upozorňuje na TOTO
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V Banskej Bystrici sa už sčítalo 90 percent obyvateľov a spomedzi krajských miest sme si viedli najlepšie. Ďalej bude sčítanie pokračovať asistovanou formou určenou pre tých, ktorí nemali možnosť sa digitálne sčítať. Informuje o tom mesto na svojej facebookovej stránke.

V našom meste sa uskutoční v čase od 3. mája do 13. júna 2021.

Pomôžu kontaktné miesta

Pre tých, ktorým sa nepodarilo sčítať z dôvodu, že nemajú počítač, mobilný telefón, alebo im nemal kto pomôcť, budú k dispozícii kontaktné miesta.

V Banskej Bystrici to bude v kanceláriách Matričného úradu a ohlasovne pobytu (č. dverí 85, 78, 77), na pracoviskách klientskeho centra (č. dverí 54, 52) a na radnici v priestoroch Informačného centra. Na kontaktnom mieste vám pomôže stacionárny asistent. Otváracie hodiny a kontakty nájdete na stránke mesta.

Ďalšie aktuálne správy

Bezplatne

Ako upozorňuje mesto, Imobilní či inak zdravotne znevýhodnení obyvatelia, ktorí sa nemôžu dostaviť na kontaktné miesta, sa môžu nahlásiť telefonicky. „Následne im pomôžu mobilní asistenti, ktorí ich navštívia vo vopred telefonicky dohodnutom termíne a budú riadne označení. Budú disponovať preukazom, na základe ktorého si môžete na kontaktnom mieste overiť ich totožnosť,“ uvádza sa na stránke.

Mobilný asistent podľa slov mesta nebude žiadať nijakú finančnú hotovosť a ani to, aby ste odovzdali a podpísali akékoľvek dokumenty. Asistované sčítanie bude prebiehať v súlade s covid automatom a v súčinnosti s RÚVZ.

„Dajte si pozor aj na podvodníkov. V prípade pokuty za nesčítanie sa ju mesto či obec vždy udelí len písomne. Ak by ju od vás požadoval niekto iný, neplaťte ju a bezodkladne kontaktujte políciu na čísle 158,“ dodáva mesto.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery znovuotvorených bystrických terás!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Centrum Bystrice ožilo, otvorili sa letné terasy
14
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM