Jakub Forgács Správy

Centrum Bystrice opäť ožilo: Terasy podnikov zaplnili návštevníci, FOTO a VIDEO

Dlhé mesiace museli byť terasy zatvorené. Od pondelka však prišlo ďalšie uvoľňovanie opatrení, čo využili aj viacerí Bystričania.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Bystrice opäť ožilo: Terasy podnikov zaplnili návštevníci, FOTO a VIDEO
14
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Od pondelka 26. apríla sa po dlhej dobe povolilo otváranie fitness centier aj vonkajších terás podnikov. Aj to však iba za dodržania prísnych podmienok.

Vďaka tomu v pondelok otvorili aj svoje terasy aj viaceré podniky na Námestí SNP, Dolnej ulici, či bystrických sídliskách. Ľudia využili slnečné a teplé jarné počasie a vyrazili do svojich obľúbených prevádzok.

Kým niektorých lákal obed na terase, iní si pochutili na obľúbenom pivku či inom drinku. Námestie s otvorením terás rozhodne ožilo.

„Toto posedenie na slniečku mi riadne chýbalo,“ priznala pre spravodajský portál Dnes 24 Bystričanka Zuzana, ktorá si na terasu odskočila s kolegyňami cez obednú prestávku. „Určite sem teraz budeme chodiť častejšie, aby sme podporili miestnych podnikateľov,“ doplnil jej slová Juraj.

Otvorenie letných terás v centre Bystrice si môžete pozrieť na záberoch vo videu pod textom a v priloženej fotogalérii!

Ďalšie aktuálne správy

Čo treba dodržať?

Terasy musia mať otvorený vchod, priestor môže byť ohraničený maximálne z dvoch bočných strán, vstupovať treba s prekrytými dýchacími cestami a preukázať sa treba negatívnym testom nie starším ako sedem dní.

Aj samotné rúško či respirátor je však možné zložiť iba na samotný čas konzumácie, ktorá musí prebiehať posediačky. Medzi stolmi navyše musia byť rozostupy minimálne dva metre. Obslúžiť sa tiež nemôžete sami, musí tak urobiť personál, ktorý vám príbor musí priniesť zabalený v servítke, nemôže byť voľne položený na stole.

Hygienické zariadenia v prevádzke navyše musia byť vybavené tekutým mydlom a papierovými utierkami a každú hodinu sa musia dezinfikovať, rovnako ako stôl, stolička či jedálny lístok po každom zákazníkovi. Pri ručnom umývaní kuchynského riadu sa navyše odporúča pridať pred opláchnutím dezinfekčný prostriedok.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: Facebook
V OBRAZOCH: Centrum Bystrice ožilo, otvorili sa letné terasy
14
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM