Ivana Kováčiková Iné športy

Najlepší atléti mieria do Bystrice. Kto sa ešte môže prebojovať na olympiádu?

Majstrovstvá sveta aj olympiáda stále lákajú slovenských športovcov. O domáce tituly, ale aj miestenky na vrcholy roka zabojujú priamo pod Urpínom.

Ilustračný obrázok k článku Najlepší atléti mieria do Bystrice. Kto sa ešte môže prebojovať na olympiádu?
Zdroj: TASR

Víkendové majstrovstvá Slovenska v Banskej Bystrici budú pre domácich atlétov poslednou šancou prebojovať sa na majstrovstvá Európy, ktoré sa od 6. do 10. júla uskutočnia v holandskom Amsterdame. Súboje o majstrovské tituly sa na štadióne na Štiavničkách začnú v sobotu 25. a aj v nedeľu 26. júna o 14:00.

„Po majstrovstvách Slovenska sa uzatvorí nominácia. Zatiaľ to vyzerá na rekordnú výpravu na európskom šampionáte v olympijskom roku. Momentálne máme kvalifikovaných šestnásť športovcov v individuálnych disciplínach a dve štafety,“ ozrejmil prezident Slovenského atletického zväzu a člen exekutívy Slovenského olympijského výboru Peter Korčok.

S blížiacimi sa olympijskými hrami v Riu de Janeiro sa kráti čas na splnenie limitov do Brazílie, atletický káder SR sa však stále môže rozrásť o pár reprezentantov. „V hre sú oštepár Patrik Žeňúch, kladivárka Veronika Kaňuchová, kladivár Libor Charfreitag či maratónkyňa Nikola Čorbová. Teoreticky môžu prekvapiť aj ďalší, ale čas beží neúprosne. Máme päť či šesť kandidátov, keď postúpia jeden alebo dvaja, budeme spokojní,“ povedal Korčok.

Čítajte tiež:

VIDEO: Bystrica sa stala Európskym mestom športu. Zábery, ktoré hovoria za všetko!

FOTO: Mladý Bystričan parádne zavŕšil sezónu. Triumf na galavečere bojových športov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM