Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Mladý Bystričan parádne zavŕšil sezónu. Triumf na galavečere bojových športov

Bojovníci bystrického klubu Erawan Gym o sebe opäť dali vedieť. Ako sa im darilo v posledných zápasoch sezóny? Pozrite si FOTO!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mladý Bystričan parádne zavŕšil sezónu. Triumf na galavečere bojových športov
Zdroj: Erawan Gym

Prednedávnom sa v športovej hale v Michalovciach konal už 4. ročník galavečera Fightmánia. Diváci mohli sledovať zápasy pod pravidlami K1 a MMA. Aj banskobystrický klub Erawan Gym mal dve želiezka v ohni. Matej Gajdoš v Michalovciach absolvoval 3. zápas pod pravidlami K1 a Juraj Patráš (22) 2. zápas pod pravidlami MMA. Ako sa im darilo, nám porozprával tréner Robert Výboštek.

Komu chalani čelili?

V prvom zápase K1 do 80 kg Matej nastúpil proti Filipovi Tekelovi z Brezna a v druhom MMA zápase do 77 kg Juraj čelil Máriovi Virovi z APA Extreme Gym Stará Ľubovňa.

Ako hodnotíš priebeh jednotlivých zápasov?

Zápas v K1 bol najatraktívnejším zápasom večera, čo dokonca povedal aj sám usporiadateľ, Tibor Šimonič. Náš zverenec hneď v prvom kole dostal súpera do počítania, zasahoval tvrdými údermi a kopmi a vyhral nakoniec po jednoznačnej prevahe na body.

Zápas v MMA prebiehal v postoji a borci boli dosť vyrovnaní. Bohužiaľ, v polovici prvého kola dostal náš zverenec palcom do oka, čo je samozrejme zakázané. Ale stalo sa to v pohybe pri údere, a tak to bol neúmyselný faul. Lekár zápas stopol, keďže oko nebolo na svojom mieste a výhra pripadla súperovi.

Kde budeme môcť tvojich zverencov vidieť najbližšie?

Sezóna 2015/2016 skončila, takže od septembra nás budete môcť vidieť na amatérskych ligách a profi galavečeroch na celom Slovensku aj v zahraničí.

Čo hovoríš na sezónu. Ako by si ju porovnal s tou minuloročnou, čo sa úspechov týka?

So sezónou som maximálne spokojný. Minulý rok sme mali málo času na prípravu, keďže sme rekonštruovali priestory. Táto sezóna bola omnoho úspešnejšia ako minulá. Najviac ma tešia výhry v MMA zápasoch na najväčšej akcií na Slovensku – FULL FIGHT 2, kde naši jednoznačne dominovali a predstavili sa pred domácim publikom.

Okrem zápasov sa nám v tejto sezóne podarilo zorganizovať tréningový camp pre deti v Litave, ktorý sa nám maximálne vydaril a deti aj rodičia detí boli veľmi spokojní. Sezónu vnímam pozitívne nielen výsledkami zápasov, ale aj celkovým napredovaním klubu. Pribudlo nám mnoho nových členov, vylepšení v telocvični a taktiež aj trénerom ďalšie nové certifikáty.

Chystáte do novej sezóny nejaké novinky?

V nadchádzajúcej sezóne, čo sa týka telocvične, plánujeme postaviť zápasnícku klietku. A hlavne by sme chceli opätovne osloviť Mesto Banská Bystrica a pána primátora s prosbou o pomoc pri výmene okien, nakoľko je to pre nás veľká investícia.

Určite budete počuť o našej mládeži, ktorá má na pláne prvé zápasy. Opäť pripravujeme aj camp pre deti, semináre pre všetkých a ďalšie vzdelávanie trénerov. Fungovať inak budeme celé leto! :)

Pozrite si v našej fotogalérii, ako sa darilo bystrickým borcom na 4. Fightmánii!

Čítajte tiež:

Bojovník MMA z bystrického klubu s obdivuhodným výkonom: Triumfoval doslova na jednej nohe

ROZHOVOR: Bystričanka Petra Moravčíková o tom, aké je byť manželkou najlepšieho thaiboxera na svete

FOTO: Galavečer Fightmánia aj s bystrickými borcami
11
Galéria
Zdroj: Erawan Gym
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM