Jakub Forgács Rôzne Správy

Nádherné torty aj slané pečivo. V Malachove to bude rozvoniavať poriadnymi maškrtami

Máte maškrtné jazýčky? V neďalekom Malachove si rozhodne prídete na svoje. Čo sa tam chystá?

Ilustračný obrázok k článku Nádherné torty aj slané pečivo. V Malachove to bude rozvoniavať poriadnymi maškrtami
11
Galéria
Zdroj: Vidiečanky Malachov

Maškrtníci, zbystrite pozornosť! Už v nedeľu 29. septembra 2019 sa bude v Kultúrnom dome v Malachove konať 5. ročník podujatia Malachovská maškrta. Jubilejný ročník pripravili zanietenci z občianskych združení Vidiečanky a Malachovská dolina.

Súťažiť sa bude v kategóriách Torty, pre ktorú bola vyhlásená téma – folklór, ale aj v kategóriách Koláč, Slané pečivo a Zdravá maškrta. Ak by ste sa chceli zúčastniť, informácie získate na t.č. 0948 938 777, propozície nájdete na webovej stránke obce.

Ak sa nechcete zapojiť ako súťažiaci, môžete len prísť pozrieť, pomaškrtiť na koláčoch a tortách, či dať si výbornú kávu od úspešného baristu z Malachova – Andreja Leskovjanského.

Medzi hosťami sa objaví aj bývalá olympionička v behu na lyžiach, rodáčka z Malachova, Jarka Lauková r. Bukvajová. Príde tiež Mgr. Brháľová – nutričná psychologička, ktorá prezradí, ako žiť sladko a zdravo. Svoju prezentáciu bude mať víťazka posledných dvoch ročníkov Malachovskej maškrty v kategórii Torty – Banskobystričanka Alena Filadelfiová, ale aj výborná – celoslovensky známa cukrárka Monika Sisková. Spolok cukrárov Slovenska, ktorého predsedníčkou a zakladateľkou je práve Monika Sisková, venuje víťazke v kategórii Torta autobusový zájazd na medzinárodnú cukrársku výstavu EXPO SWEET 2020 do Varšavy

Deti si budú môcť vyzdobiť svoju mafinku a vziať si ju so sebou. Účasť prisľúbil aj herec Ján Dobrík – rodák z Banskej Bystrice. O dobrú náladu sa postará Ľudová hudba Miroslava Kapca, ktorá zahrá aj na želanie. Moderátorkou pre tento rok je Mariana Kovačechová. Vstupné na podujatie je 2 eurá.

V priloženej fotogalérii nájdete aj zábery z minulého ročníka podujatia Malachovská maškrta!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Malachovská maškrta 2018
11
Galéria
Zdroj: Vidiečanky Malachov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM