Jakub Forgács Správy

Musíte na urgent do bystrickej nemocnice? Nevyhnete sa triediacemu stanu, FOTO

Pacientov čaká pred vstupom na urgentný príjem nová povinnosť. Čo všetko musia podstúpiť?

Ilustračný obrázok k článku Musíte na urgent do bystrickej nemocnice? Nevyhnete sa triediacemu stanu, FOTO
3
Galéria

Ak potrebujete ošetrenie na oddelení urgentného príjmu, skôr ako vstúpite do priestorov oddelenia, zastaví vás personál v triediacom stane. Informuje o tom Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica na svojej facebookovej stránke. Zároveň spomenula aj to, čo vás čaká:

  • lekár vám zmeria telesnú teplotu
  • lekár vyplní vstupný dotazník o vašom zdravotnom stave a zistí vaše zdravotné ťažkosti
  • lekár následne rozhodne, v ktorej časti urgentného príjmu budete vyšetrený

Bez ohrozenia pacientov a personálu

„Toto opatrenie sme zaviedli už minulý týždeň vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu. Je to veľmi dôležitý krok, ktorý nám pomôže identifikovať riziko nákazy koronavírusom u pacienta,“ píše nemocnica.

Ako sa ďalej píše na stránke, na základe tohto vyšetrenia, môžu pacienta aj s minimálnym podozrením vyšetriť v izolovanej časti oddelenia urgentného príjmu a za prísnych bezpečnostných podmienok. „Pacientovi bude poskytnutá potrebná zdravotná starostlivosť, ale bez ohrozenia nákazou ďalších pacientov a personálu,“ dopĺňa nemocnica.

Stan neslúži na testovanie

Nemocnica zároveň prosí o trpezlivosť a rešpektovanie tohto vyšetrenia. „Robíme ho najmä pre vašu bezpečnosť, pre bezpečnosť ostatných pacientov a nášho personálu,“ uvádza na stránke.

Zároveň však upozorňuje, že tento stan neslúži na odber vzoriek na testovanie. "Odber vzoriek na testovanie realizuje Slovenský červený kríž v starom nemocničnom areáli na ul. Cesta k nemocnici 1, pred Oddelením infektológie dodáva nemocnica.

V OBRAZOCH: Pred vstupom na urgentný príjem vás vyšetria v triediacom stane
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM