Jakub Forgács Správy

Môžu za UZAVRETIE mosta tanky či tajné zbrane NATO? Mesto tvrdí, že ide o DEZINFORMÁCIE

Po uzavretí Kremničianskeho mosta v Banskej Bystrici sa internetom začali šíriť teórie, čo je za tým. Mesto sa bráni.

Ilustračný obrázok k článku Môžu za UZAVRETIE mosta tanky či tajné zbrane NATO? Mesto tvrdí, že ide o DEZINFORMÁCIE
12
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Vodiči zažívajú od štvrtka v meste pod Urpínom ťažké časy. Pre výrazné dopravné obmedzenia trčia v kolónach a musia si vyberať dlhé obchádzkové trasy. Mesto Banská Bystrica však upozornilo na ďalší problém. „S dezinformáciami na sociálnych sieťach sa po včerajšom uzavretí mosta v Kremničke a rýchlostnej cesty R1 roztrhlo vrece. Tak, ako to už býva zvykom, aj teraz sa našli ľudia, ktorí sa na tejto téme chcú politicky priživiť. Používajú pri tom klamstvá,“ uviedla samospráva na sociálnej sieti.

Ide o klamstvá?

Mesto upozornilo na vyjadrenia poslanca mestského zastupiteľstva, ktorý podľa samosprávy „šíri na sociálnych sieťach klamstvá, že tanky a ťažké vojenské vozidlá prechádzali po moste počas osláv SNP. Pravda je taká, že mesto dalo zamietavé stanovisko k prejazdu ťažkej vojenskej techniky po tomto moste. Vojenská kolóna po moste neprechádzala ani počas prehliadky, ani počas jej nácviku,“ uvádza mesto v stanovisku, v ktorom tieto tvrdenia označilo za klamstvo.

Za „nehoráznu lož“ označilo mesto aj vyjadrenia predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu. „Šíri absolútne nezmysly. Tvrdí, že uzatvorenie mosta a R1 je len zámienkou, aby sa mohli v utajení uskladniť zbraňové systémy NATO na Letisku Sliač,“ píše mesto.

Oba tieto prípady samospráva označila za dôkaz, že pri tejto mimoriadnej situácii sa aj politici snažia zviditeľniť šírením rôznych dezinformácií a hoaxov. „Preto vás prosíme, aby ste sledovali oficiálne stránky mesta. Informácie o odstránení mosta a sprejazdnení rýchlostnej cesty prinesieme počas dnešného dňa,“ dodalo mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

ANI TAJNÉ ZBRANE NATO, ANI TANKY NA MOSTE - S KLAMSTVAMI NA INTERNETE SA ROZTRHLO VRECE S dezinformáciami na...

Posted by Mesto Banská Bystrica on Friday, September 20, 2024

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Most ponad R1 pri vstupe do Bystrice pre havarijný stav uzavreli
12
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM