Jakub Forgács Rôzne

Mladý Bystričan (19) zažil okamihy, na ktoré do smrti nezabudne: Ako som obsluhoval anglickú kráľovnú!

Zážitok, na ktorý určite do smrti nezabudne. Banskobystričan Marián Žonda (19) sa vybral za prácou do Anglicka. To ešte netušil, že sa tam stretne so samotnou panovníčkou krajiny.

Ilustračný obrázok k článku Mladý Bystričan (19) zažil okamihy, na ktoré do smrti nezabudne: Ako som obsluhoval anglickú kráľovnú!
Zdroj: Dnes24.sk

Marián Žonda (19) pochádza priamo z Banskej Bystrice, kde študoval na Športovom gymnáziu. Keď zmaturoval, študoval na Ekonomickej fakulte UMB v Banskej Bystrici, odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Po polroku sa však rozhodol, že odíde do Londýna, a tak štúdium prerušil.

V Londýne najskôr umýval riady, ako mnohí, ktorí sa vydajú cestou „hotelierstva“. Stále však hľadal niečo lepšie a po čase sa dostal do hotela The Waldorf Hilton, kde pôsobil ako Team leader 11 mesiacov. Nakoniec však zakotvil v hoteli Claridge's, v ktorom robí aj v súčasnosti. Práve tu zažil niečo, o čom môže väčšina ľudí iba snívať. Stretol sa s anglickou kráľovnou.

Bez mobilov a vychádzania

„Bolo to 16. februára, v utorok, v našom hoteli na Bond street. Prišla pri príležitosti rozdávania cien za každoročnú súťaž The Gold Service Scholarship, kde sa hodnotí najlepší hotelový personál. Je tam niekoľko kategórií,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24 Marián.

Jej príchodu však predchádzali špeciálne prípravy. „Najdlhšie v mojom živote. Či praktické alebo teoretické. Všetko muselo byť perfektné,“ vysvetlil so slovami, že previerky sa nevyhli ani jemu. Hneď pri príchode mu bol skenovaný občiansky preukaz, v systéme si ho celého prehľadali. „Čo sa týka nejakého obmedzenia, bol prísny zákaz používania mobilov, vychádzať z budovy v čase, keď ona bude dnu a ešte niekoľko maličkostí,“ doplnil.

Marián mal špeciálnu úlohu, servírovať šampanské francúzskeho pôvodu, Laurent Perrier, hneď pri príchode do budovy. „Po tom, ako Jej veličenstvo vstúpi do budovy, som jej mal ponúknuť šampanské. I napriek milému úsmevu a pozdravu, si šampanské nevzala a ponúkol sa len jej doprovod,“ vysvetlil s tým, že počas prezentácie bol kráľovnej servírovaný ešte ďalší drink.

Klasická babička

A aký to bol pre neho pocit, nachádzať sa tesne vedľa takej veľkej osobnosti? „Uvedomil som si, že som sa stretol s osobou, ktorú možno 90% populácie nikdy neuvidí. Som rád, že som to mohol byť práve ja a reprezentovať našu krajinku aj takýmto spôsobom,“ priznal Marián.

„Pri príchode sa na mňa Elizabeth II. usmiala a povedala mi: "Good evening“ (pozn. red. dobrý večer). Odpovedal som: „Good evening, Your Majesty“ (pozn. red.: dobrý večer, Vaše veličenstvo). K žiadnemu inému osobnému kontaktu bohužiaľ neprišlo. Na fotku som sa tešil dlho, chcel som sa hodiť nejakej kamere do záberu, nuž podmienky ani ochranka mi to neumožnili."

Napriek tomu, že išlo o panovníčku krajiny, Marián na kráľovnej nejaké maniere či nezvyčajné vystupovanie nezbadal. „Počas prezentácie sme museli opustiť miestnosť, v ktorej sa odohrávala, čiže neviem presne, ale pri príchode som si nič nevšimol. Klasická, takmer 90-ročná babička,“ dodal s úsmevom.

Už budúci týždeň sa môžete na našom portáli tešiť na kompletný rozhovor s týmto mladým Bystričanom.

Čítajte tiež:

Bystrický vysokoškolák o štúdiu v Istanbule: Matej (23) zažil kultúrny šok aj story s nešikovnými úradníkmi

Mladý Bystričan prehovoril o svojej zaujímavej skúsenosti: Štúdium aj maturity v New Yorku!

Nabrala odvahu, opustila rodné mesto a vydala sa za hranice: Spoveď Bystričanky, ktorá odišla hľadať šťastie do Dánska

Foto: archív Mariána Žondu

FOTO: Mladý Bystričan (19) za prácou odišiel do Anglicka
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM