Jakub Forgács Iné športy

Mladí parkouristi predstavili Bystričanom svoju vášeň: Skoky aj silné myšlienky, VIDEO a FOTO

Bystrickí parkouristi pripravili akciu pre malých aj veľkých. Kto čakal len veľké skoky a saltá, zostal možno prekvapený.

Ilustračný obrázok k článku Mladí parkouristi predstavili Bystričanom svoju vášeň: Skoky aj silné myšlienky, VIDEO a FOTO
23
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Banská Bystrica je jedno z prvých slovenských miest, kde sa rozbehli parkourové tréningy. Fungujú tu už vyše 12 rokov a od svojho začiatku sú bezplatné, v čom sú unikátom.

Mladí nadšenci umenia pohybu okrem svojej každoročnej letnej medzinárodnej akcie Parkour Meeting Banská Bystrica, pripravujú na jeseň aj podujatie Parkouristi Bystričanom. Je o niečo komornejšie, no o to viac sa na ňom ľudia o tejto nesúťažnej disciplíne môžu dozvedieť.

Tento rok sa toto podujatie konalo v sobotu 9. novembra popoludní v priestoroch telocvične na Okružnej ulici. Približne 15 parkouristov z mesta i okolia pripravilo pre desiatky detí aj ich rodičov pestrý program.

Návštevníkom porozprávali o parkoure, jeho histórii, myšlienkach ako „buď silný, aby si bol užitočný“ či „nezanechaj stopu“, hodnotách, ale aj tréningu. Pozrieť si mohli jednotlivé techniky, choreografiu aj freestyle exhibície a viacero vtipných scénok, ktoré si mladí parkouristi pripravili do hovoreného slova.

Po necelej hodinke si mnohé deti išli niektoré parkourové techniky vyskúšať na prekážkach rôznych výšok. Bez rozdielu veku, deti ukázali, že prekážky prekonávať vedia a že to dokonca môže byť aj zábavné.

Zábery z akcie Parkouristi Bystričanom si môžete pozrieť na videu aj v priloženej fotogalérii!

Zdroj: YouTube.com
V OBRAZOCH: Parkouristi Bystričanom ukázali viac ako len preskoky a saltá
23
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM