Kultúra

Milovníci divadla sa v Bystrici potešia: BDNR začne opäť hrať naživo

Bábkové divadlo už na jún avizuje kombinovaný živý a online program a 59. divadelnú sezónu zakončí premiérou.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci divadla sa v Bystrici potešia: BDNR začne opäť hrať naživo
Zdroj: ICBB

Pod heslom Hráme! otvára v nedeľu (7. 6.) opäť svoje brány pre deti a rodiny banskobystrické Bábkové divadlo na Rázcestí (BDNR). Stane sa tak takmer po troch mesiacoch od 9. marca, keď boli divadlá pre šíriaci sa nový koronavírus zatvorené.

Živý aj online program

„BDNR sa počas apríla a mája venovalo predovšetkým online programu Internetového divadla. Vysielané bolo na sociálnych sieťach a YouTube,“ uviedla dramaturgička divadla Monika Tatarková.

Divadlo však už na jún avizuje kombinovaný živý a online program a 59. divadelnú sezónu zakončí premiérou.

Maximálne 24 divákov

„Jún bude patriť predovšetkým detským divákom a rodinám. Každú júnovú nedeľu herci zahrajú predstavenie pre deti od troch rokov. Dva júnové utorky budú patriť živým divadelným stretnutiam s batoľatami a rodičmi,“ priblížila Tatarková. Program tvoria inscenácie s jedno-, respektíve dvojčlenným hereckým obsadením vzhľadom na optimalizáciu personálneho vyťaženia priestoru.

Napriek tomu, že tieto inscenácie vznikli pre komorný priestor Teátria divadla, aktuálne budú uvedené vo väčšej divadelnej sále. Kapacita je vzhľadom na hygienické podmienky upravená maximálne pre 24 divákov.

V júni okrem toho na YouTube a stránke divadla na sociálnej sieti pokračuje program Internetového divadla, ktorý odštartoval na začiatku apríla. „Stredajšie večery budú naďalej patriť videopremiéram inscenácií pre mladých a dospelých,“ pripomenula dramaturgička divadla. Program pozostáva z kúskov z archívu divadla, ako Nostalgia, Diagnóza: Slovo, Bláznove zápisky a Šmíračky. Na sociálnej sieti pokračuje program videokurzov a inscenovaných čítaní v sprievode divadelných postáv.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM