Jakub Forgács Správy

Z Bystrice onedlho vyrazí obľúbený cyklobus: Kam a ako bude premávať?

Vďaka cyklobusu sa ľudia dostanú do Kremnických vrchov, pod Poľanu, do Veľkej Fatry, do prímestského strediska Šachtičky i na verejnosťou najviac navštevované Donovaly.

Ilustračný obrázok k článku Z Bystrice onedlho vyrazí obľúbený cyklobus: Kam a ako bude premávať?
2
Galéria

S príchodom novej letnej sezóny a postupne odznievajúcimi obmedzeniami štartuje aj tento rok populárny Cyklobus. Rovnako ako minulú sezónu vás zavezie do obľúbených destinácií v okolí Banskej Bystrice. Informovala o tom Barbora Rekšáková, destinačný koordinátor Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko.

Bez zmien

„V tomto roku nenastali žiadne zmeny týkajúce sa trás a cieľových zastávok, cyklistov odvezieme do rôznych kútov regiónu. Vďaka cyklobusu sa dostanú do Kremnických vrchov, pod Poľanu, do Veľkej Fatry, do prímestského strediska Šachtičky i na verejnosťou najviac navštevované Donovaly,“ uvádza výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko Jiří Pěč.

„Mesto Banská Bystrica už počas deviatej sezóny podporí najobľúbenejší cyklobus na Slovensku. Aj počas pandémie obyvatelia Banskej Bystrice obľubovali cykloturistiku v okolí mesta. Cyklobus im sprístupní viaceré horské trasy s jedinečnými výhľadmi,“ hovorí viceprimátor Banskej Bystrice Jakub Gajdošík.

Cyklobus štartuje už túto sobotu 6. júna a bude premávať počas víkendov a sviatkov až do 27. septembra 2020.

Turbus aj aquabus

Ďalším autobusom, ktorý sa vracia na scénu je Turbus, ktorý už tradične vyvezie peších turistov z Banskej Bystrice až ku Horskému hotelu Kráľová studňa. Jeho zámerom je okrem sprístupnenia krás Veľkej Fatry širokej verejnosti aj chránenie prírody zníženým počtom prichádzajúcich áut. Turbus premáva počas víkendov a sviatkov, od 8. mája až do 31. októbra 2020.

Dvojicu letných autobusov doplní v horúcich dňoch Aquabus, ktorý pre svojich návštevníkov pripravuje Holidaypark Kováčová. Ten privezie k bránam obľúbeného kúpaliska ľudí zo všetkých častí Banskej Bystrice.

Podľa nariadení hlavného hygienika SR budú autobusy pravidelne čistené. Vzhľadom ku prevencii a trvajúcim obmedzeniam sú pasažieri povinní nosiť počas cesty autobusom rúško.

Ako bude cyklobus premávať si môžete pozrieť v priloženej galérii!

Foto: ilustračné

Ako bude premávať cyklobus v roku 2020?
2
Galéria
Zdroj: OOCR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM