Jakub Forgács Kultúra

Na toto čakali mnohí Bystričania: Letné kino na amfiteátri štartuje už o pár dní

Organizátori premietaní zároveň vopred vyzývajú všetky diváčky a divákov, aby pri návšteve amfiteátra rešpektovali aktuálne nariadenia k situácii s COVID-19:

Ilustračný obrázok k článku Na toto čakali mnohí Bystričania: Letné kino na amfiteátri štartuje už o pár dní
3
Galéria
Foto: Martin Dubovský

Už 6. sezónu Letného kina na amfiteátri v Banskej Bystrici započne O. Z. za! amfiteáter tradične 1. júna na MDD. Vzhľadom na opatrenia v súvislosti s pandémiou však bude zatiaľ fungovať v obmedzenejšom režime – to znamená dvakrát do týždňa, maximálne pre 100 divákov a diváčok a novinkou bude aj zvýhodnený online predpredaj vstupeniek. Informoval o tom hovorí Juraj Havlík z O. Z. za! amfiteáter.

Na čo sa môžete tešiť?

Letné kino na amfiteátri pozýva na otvorenie 6. sezóny hneď v pondelok 1. júna na Deň detí o 21:30. Premietať sa bude nová pixarovka Vpred od tvorcov Toy Story 4. Film vás zavedie do sveta fantázie, kde sa predstavia dvaja elfskí bratia, ktorí sa vydávajú na výpravu, aby zistili či ešte vo svete existuje niečo magické.

„Následne budeme zatiaľ počas júna premietať v utorky a štvrtky, a to tradične o 21:30. 2. júna sa môžete tešiť na film S chuťou Toskánska a 4. júna na ďalšiu novinku s názvom 1917,“ uvádza premietač Michal Jaso.

„Vzhľadom na situáciu však zavádzame online predpredaj so zvýhodnenou cenou 5 eur a zároveň prosíme ľudí, aby zvolili túto cestu zakúpenia vstupeniek. Na mieste síce bude možnosť zakúpiť vstupenku aj fyzicky, ale to iba tesne pred premietaním, v cene 6 eur a v prípade, že maximálny počet 100 vstupeniek už nebude zakúpený cez internet,“ dopĺňa premietač Ivan Školuda.

Treba rešpektovať nariadenia

Organizátori premietaní zároveň vopred vyzývajú všetky diváčky a divákov, aby pri návšteve amfiteátra rešpektovali aktuálne nariadenia k situácii s COVID-19: „Hoci je amfiteáter vonkajšie priestranstvo, prosíme ľudí, aby do areálu prichádzali iba s prekrytím horných dýchacích ciest, aby rešpektovali vzájomné vzdialenosti a všetky ďalšie nariadenia, ktoré radi pripomenieme na nápisoch pri vstupe alebo pred začatím premietania.“

„Snažíme sa byť dostatočne flexibilní, aj preto ešte nie je zverejnený program na celé leto. Samozrejme je naším cieľom rozbehnúť sezónu naplno a kvalitne pre čo najviac ľudí, ale zároveň potrebujeme byť vzhľadom na situáciu opatrní a zodpovední. Veríme, že sa to dá pochopiť, vopred ďakujeme za spoluprácu a tešíme sa na skoré filmové stretnutia!," uzatvára Juraj Havlík.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Letné kino na bystrickom amfiteátri
3
Galéria
Foto: Martin Dubovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM