Jakub Forgács Krimi

Mestskí policajti si v Bystrici posvietili na opité deti: Koľko prípadov odhalili? FOTO

Mestská polícia plánuje pokračovať v takýchto preventívno-bezpečnostných kontrolách aj naďalej, preto apeluje aj na rodičov neplnoletých osôb podieľať sa na prevencii závislostí.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti si v Bystrici posvietili na opité deti: Koľko prípadov odhalili? FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB

Mestská polícia v súčinnosti s pracovníkmi oddelenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately Úradu práce sociálnych vecí a rodiny vykonala z piatka na sobotu 6. augusta 2021 preventívno-bezpečnostnú kontrolu zameranú na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu osobami mladšími ako 18 rokov. Mestskí policajti o tom informovali na svojej facebookovej stránke.

Opití mladí

Upozornili, že zákon všeobecne zakazuje osobám mladším ako 18 rokov požívať akékoľvek alkoholické nápoje alebo iné návykové látky a ukladá im povinnosť podrobiť sa orientačnej dychovej skúške.

„Napriek tomuto zákazu bolo zistené požitie alkoholu v štyroch prípadoch,“ uviedli mestskí policajti.

Ďalšie aktuálne správy

Kontroly budú pokračovať

„Za porušenie zákazu u maloletých osôb zodpovednosť preberajú ich zákonní zástupcovia, ktorým môže byť v zmysle zákona uložená pokuta. Mladiství si za tento delikt zodpovedajú sami. Všetky tieto správne delikty budú mať dohru v správnom konaní v mieste trvalého pobytu dotknutých osôb,“ upozornili mestskí policajti.

Mestská polícia plánuje pokračovať v takýchto preventívno-bezpečnostných kontrolách aj naďalej, preto apeluje aj na rodičov neplnoletých osôb podieľať sa na prevencii závislostí, aby dieťa vedelo, že konzumácia alkoholu maloletými a mladistvými je neprijateľná a zákonom zakázaná.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Titul. foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Kontroly zamerané na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu
3
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM