Jakub Forgács Správy Samospráva

Mesto avizovalo ďalšie uvoľňovanie opatrení: Týkajú sa aj bystrického mestského úradu

Máte vybavovačky na mestskom úrade? Už čoskoro sa opäť otvorí verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Mesto avizovalo ďalšie uvoľňovanie opatrení: Týkajú sa aj bystrického mestského úradu
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V súvislosti s uvoľňovaním vládnych opatrení otvára mesto od utorka 20. apríla 2021 mestský úrad pre verejnosť v plnom rozsahu bez obmedzení. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhfková so slovami, že klientske centrum bude k dispozícii pre všetkých obyvateľov od pondelka do piatku v štandardných časoch od 7.30 hod. do 15.30 hod., s výnimkou stredy, keď je možné vybaviť potrebné náležitosti do 16.00 hod. a v piatky do 15.00 hod.

  • Pondelok 7.30 hod. – 15.30 hod.
  • Utorok 7.30 hod. – 15.30 hod.
  • Streda 7.30 hod. – 16.00 hod.
  • Štvrtok 7.30 hod. – 15.30 hod.
  • Piatok 7.30 hod. – 15.00 hod.

Ako poznamenala Marhefková, v podobnom režime bude fungovať aj Matričný úrad a ohlasovňa pobytu, pričom nestránkový deň spadá na štvrtok.

„Všetkých obyvateľov prichádzajúcich na MsÚ prosíme, aby sa aj naďalej správali zodpovedne, vo vstupnej hale používali dezinfekciu na ruky, nosili ochranné rúška a dodržiavali patričné rozostupy,“ spomenula hovorkyňa.

  • Pondelok 7.30 hod. – 15.30 hod.
  • Utorok 7.30 hod. – 15.30 hod.
  • Streda 7.30 hod. – 15.30 hod.
  • Štvrtok Nestránkový deň
  • Piatok 7.30 hod. – 15.00 hod.

Návrat do škôl

Do lavíc prvého stupňa základných škôl a do materských škôl sa v uplynulom týždni mohli vrátiť všetci žiaci a škôlkari, nielen tí, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre alebo im povaha práce nedovoľuje vykonávať ju z domu. „Vďaka ďalšiemu uvoľňovaniu opatrení mohli od dnešného dňa do základných škôl nastúpiť aj žiaci 8. a 9. ročníkov. Z celkového počtu 570 ôsmakov sa do lavíc posadilo 520 žiakov. V prípade deviatakov, ktorých eviduje Školský úrad v počte 435, dnes nastúpilo 398. V percen­tuálnom vyjadrení ide dokopy o 91 percent žiakov 8. a 9. ročníkov,“ uviedla Marhefková.

„Teší ma, že život v našom meste sa po dlhej dobe začína vracať do normálnych koľají. Námestie a ulice sa pomaly zapĺňajú, ľudia sú po homeofficoch naspäť v práci a na cestách vidieť väčší ruch. K uvoľňovaniu opatrení pristupujeme postupne aj my. Som rád, že Banská Bystrica toto náročné obdobie zvládla a stále si drží dobré čísla. Poďakovanie patrí Banskobystričankám a Banskobystričanom za to, že boli disciplinovaní a naďalej ostávajú zodpovední. Verím, že sa čoskoro posunieme o ďalší krok vpred do pekných dní, na ktoré sme boli pred covidom zvyknutí,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Mestský úrad v Banskej Bystrici
3
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM