Jakub Forgács Správy

Bystričania sa vrhli do obchodov: Pre zľavy čakajú aj v radoch, FOTO a VIDEO

Kým posledné mesiace bola väčšina obchodov zatvorená, v pondelok nastalo veľké zvoľňovanie opatrení. Ako sa ukázalo, niektorí Bystričania sa už nevedeli dočkať.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa vrhli do obchodov: Pre zľavy čakajú aj v radoch, FOTO a VIDEO
10
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Vďaka zlepšujúcej sa pandemickej situácii sa Slovensko na COVID automate od pondelka preplo do III. stupňa varovania, teda do bordovej farby, pričom už žiadny okres sa nenachádza v IV. stupni varovania. V súvislosti s tým došlo aj k veľkému zvoľňovaniu opatrení, ktoré sa okrem iného dotklo aj obchodov.

Väčšina obchodov bola dlhé mesiace zatvorená, fungovali iba potraviny, lekárne a pár predajní, ktoré mali výnimky. Ľudia si tak museli oblečenie, hračky či športové potreby nakupovať iba cez internet. Teraz sa všetko zmenilo a využili to aj Bystričania..

Kým niektoré obchody sa svojho znovuotvorenia nedočkali, iné lákali vo veľkom a ľudia pred nimi čakali v radoch. V predajniach totiž platí pravidlo – jedna osoba na 15 m2 a zároveň sa treba preukázať negatívnym testom.

Ako sme sa dozvedeli, hlavným dôvodom sú zľavy, keďže obchodníci sa zbavujú jesenného či zimného tovaru. „Prilákali ma práve nízke ceny oblečenia, takže čakanie sa mi vyplatí,“ priznala sa Martina, ktorá stála pred známym obchodom s oblečením a tovarom do domácnosti, ktorý lákal na výrobky už za euro.

Na podobný rad sme natrafili aj v banskobystrickom nákupnom centre. Ľudia opäť stáli pred obchodom s oblečením, ktorý ponúka až 70-percentné zľavy.

Zábery radov pred bystrickými obchodmi si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii aj na videu pod textom!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: Facebook
V OBRAZOCH: Bystrické obchody čelia po otvorení náporu ľudí
10
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM