Jakub Forgács Iné športy

Medailová žatva mladých bystrických zápasníkov: Z 5 zápasov 3 medaily, FOTO

Okrem majsterky sveta v kickobxe máme pod Urpínom aj ďalšie mladé talenty. Takto sa darilo borcom z bystrického Erawan Gymu...

Ilustračný obrázok k článku Medailová žatva mladých bystrických zápasníkov: Z 5 zápasov 3 medaily, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Erawan Gym

V sobotu sa uskutočnilo III.kolo Open ligy Slovenského zväzu kickboxu, ktoré prebiehalo v Prešove. Ako informovala Tereza Rumanovaská z bystrického Erawan Gymu, súťaže sa zúčastnilo 26 klubov z troch krajín: Poľska, Slovenska a Ukrajiny a dokopy štartovalo 154 súťažiacich.

Medzi zápasníkmi z bystrického Erawanu sa predstavili Rudolf Valovič (18) v disciplíne K1 (kategória do 81 kg), Alexander Holík (19) v disciplíne K1 (kategória nad 91 kg), Martin Bielak (11) v disciplíne Kick light (kategória –42 kg) a Tomáš Filadelfi (13) v disciplíne Kick light, (kategória –42 kg). Trom zo štyroch kickboxerov sa podarilo vybojovať medaily.

„Ako prvý zápasil za náš klub Martin Bielak, kde získal v prvom zápase po jednoznačnej dominancii výhru a bronzovú medailu. Druhý nastúpil Tomáš Filadelfi. Zápas prebiehal veľmi vyrovnane, avšak Tomáš svoj zápas s ukrajinským súperom prehral tesne na body. V treťom zápase, v ktorom mal premiéru Rudolf Valovič s veľmi skúseným súperom, získal po troch kolách pekného technického výkonu striebornú medailu. Ako posledný zápasil Alexander Holík, ktorý si po vynikajúcom výkone a jednoznačnej dominancii v ringu na konto pripisuje zlato,“ povedala Rumanovská.

Ako ďalej uviedla, tejto sútaže sa zúčastnili po prvýkrát a napriek tomu sa im podarilo vybojovať zlato, striebro aj bronz. „Veľkou radosťou je pre nás prvá účasť našich detí, Tomáša a Martina na súťaži. Je to výsledok našej niekoľkoročnej trénerskej práce. Výhra a medaila detí je pre nás ako trénerov veľkým úspechom. Všetci naši chalani si zaslúžia pochvalu za výborné výkony, prístup a drinu na tréningoch,“ dodala Rumanovská.

V priloženej fotogalérii nájdete zábery zo zápasov!

V OBRAZOCH: Zápasníci z bystrického Erawan Gymu vybojovali 3 medaily
6
Galéria
Zdroj: Erawan Gym
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM