Jakub Forgács Správy

Majú sa ľudia obávať MEDVEĎOV v uliciach? Pýtali sme sa na OPATRENIA v Bystrici

Slovenskom otriasol prípad útoku medveďa priamo v Liptovskom Mikuláši, kde došlo k zraneniu niekoľkých ľudí. Je na podobné situácia pripravené mesto pod Urpínom?

Ilustračný obrázok k článku Majú sa ľudia obávať MEDVEĎOV v uliciach? Pýtali sme sa na OPATRENIA v Bystrici
6
Galéria
Zdroj: čitateľka Patrícia

V nedeľu obletela Slovensko správa o medveďovi, ktorý sa objavil priamo v centre Liptovského Mikuláša. Maca, ktorý pobehuje po ulici, zachytili viacerí ľudia na video. Počas jeho vyčíňania došlo k zraneniu až piatich ľudí.

V súvislosti s výskytom medveďa hnedého vyhlásilo mesto mimoriadnu situáciu a žiada obyvateľov, aby sa najmä v ranných a večerných hodinách nepohybovali mimo obytných častí. Medveďa totiž zatiaľ nenašli.

Opatrenia v Bystrici

Podobnú situáciu, hoci bez zranených ľudí, sme minulý rok zažili aj priamo v Banskej Bystrici (pozn. red.: priložené foto). Medveď sa vo večerných hodinách vybral po frekventovanej Sásovskej ceste priamo na sídlisko, kde sa prechádzal po ulici.

Keďže v okolí mesta pod Urpínom v minulom roku dochádzalo relatívne často k stretom s našou najväčšou šelmou, obrátili sme sa na mesto. Zisťovali sme, či aj s ohľadom na nedeľný útok medveďa na Liptove, prijíma nejaké opatrenia, aby k podobným situáciám nedošlo u nás.

Stanovisko nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Medveď v uliciach nočnej Bystrice
6
Galéria
Zdroj: čitateľka Patrícia
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM