Jakub Forgács Šport

Majster sveta v boxe zavítal do Bystrice: Tomi Kid trénoval na schodoch Pamätníku SNP

Vo štvrtok o 17:00 sa v parku pod Pamätníkom SNP objavil najúspešnejší slovenský reprezentat a majster sveta v boxe. Zatrénoval si tam spolu s ďalšími približne tridsiatimi záujemcami.

Ilustračný obrázok k článku Majster sveta v boxe zavítal do Bystrice: Tomi Kid trénoval na schodoch Pamätníku SNP
Zdroj: Dnes24.sk

Tomi sa rozhodol, že chce motivovať ľudí, aby sa viac hýbali a tak sa vybral trénovať medzi nich. Každý jeden deň v apríli odklikoval so svojím tímom 200 klikov. Na konci mesiaca mali na konte 6 000 klikov. Pred pár dňami sme vás informovali, že si tento známy slovenský boxer príde zacvičiť aj do nášho mesta.

Účasť Bystričanov bola malá

O 17:00 bol už v parku pod Pamätníkom pripravený Tomi aj so svojím tímom. Okrem nich sa tam zišlo iba zopár Bystričanov, väčšinou banskobystrických parkouristov z akrobatickej skupiny Slovak Freerun Family, ktorí tam v tom čase mali mať tréning. Cvičenia sa nakoniec zúčastnili len tri desiatky záujemcov a ostatní ľudia sa väčšinou iba prizerali z diaľky.

Tentoraz sa netrénovali kliky, ale cvičenie bolo zamerané na nohy a spodnú časť tela. Pod Tomiho vedením mladí športovci behali hore – dole schodmi Pamätníku SNP, či už išlo o klasický beh, rôzne variácie behu bokom, výskoky alebo poskoky v drepe. Tomi bol veľmi otvorený a priateľský. Snažil sa každému pomôcť a vysvetliť mu, ako sa daný cvik robí.

Boxerovi lietali nad hlavou akrobati

Niečo pred 18:00 prišiel čas na spoločné fotenie a na voľnejší program. K slovu sa dostali aj banskobystrickí parkouristi, ktorí Tomimu a jeho tímu predviedli pár cvikov, ktorým sa venujú na svojich tréningoch. Schádzali schody po rukách v stojke, vycúvali ich po štyroch a predviedli aj pár sált na tráve v parku. Neodmietli ani možnosť preskočiť ponad majstra sveta v boxe.

Po tréningu bol čas na rozhovory, kedy Tomi všetkým účastníkom svojho tréningu povedal, že ak budú mať hocijaké otázky ohľadne cvičenia alebo stravy, môžu ho pokojne osloviť na internete. Bolo vidno, že mu naozaj záleží na tom, aby sa mladí ľudia viac hýbali a trénovali svoje telo.

Foto: Tomi Kid team

Majster sveta v boxe zavítal do Bystrice: Tomi Kid trénoval na schodoch Pamätník
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM