Jakub Forgács Samospráva

Ľahostajnosť, vandalizmus, čierne skládky: Bystrická poslankyňa prehovorila o neveselom dianí!

Mestská poslankyňa upozornila na pálčivý problém najnekompaktnejšieho banskobystrického obvodu. Vrásky na čele jej robí ľahostajnosť a vandalizmus niektorých ľudí. Viac nielen o tom sa dočítate v rozhovore s Katarínou Čižmárovou.

Ilustračný obrázok k článku Ľahostajnosť, vandalizmus, čierne skládky: Bystrická poslankyňa prehovorila o neveselom dianí!
Zdroj: TASR

Volebný obvod č. 2 tvoria Jakub, Kostiviarska, Podlavice, Skubín a Uľanka. Ako poslanci mestského zastupiteľstva zaň zodpovedajú iba dve ženy, Ľubica Laššáková a Katarína Čižmárová. A práve s druhou menovanou poslankyňou, tak ako pred pár týždňami s poslancom za obvod Sásová – Rudlová, sme sa porozprávali o situácii v týchto častiach Banskej Bystrice.

Skúste nám priblížiť dianie vo vašom volebnom obvode za posledné obdobie… Je u vás nejaká priorita na tento rok?

Náš volebný obvod je nekompaktný, patria do neho okrajové časti mesta so špecifickými problémami. V tomto volebnom roku je našou prioritou opraviť cesty a chodníky – tie sú už po 25 rokoch v dezolátnom stave. Úplnou prioritou je oprava rigolu na Uľanskej ceste, ale aj Povstalecká cesta, kde na základe urbanistickej štúdie, ktorú sme pripravili v spolupráci s Útvarom hlavného architekta ešte v minulom volebnom období, chceme dobudovať parkovacie miesta, ktorých je nedostatok najmä na sídlisku v Podlaviciach. Podobne by som chcela doriešiť parkovanie na Javorovej ulici.

Určite sa nájdu javy, ktoré vám v tomto rozkúskovanom obvode robia radosť, ale aj tie, ktoré vás netešia…

V našom volebnom obvode ma tešia najmä aktivity seniorského denného centra Dúbrava a občianskej rady, s ktorými veľmi úzko spolupracujeme a vytvárame priestor na spoločenské a kultúrne podujatia pre obyvateľov mestskej časti Podlavice – Skubín, ale aj Uľanky, kde sa konečne podarilo taktiež sfunkčniť občiansku radu.

Čo ma neteší je ľahostajnosť ľudí a vandalizmus, ktoré zbytočne odoberajú financie zo skromného rozpočtu. Ide najmä o neustále poškodzovanie verejného majetku a zakladanie čiernych skládok odpadov, ktoré nás stoja nemalé prostriedky, ktoré by sme mohli využiť na skvalitnenie života občanov.

Mestský poslanec je samozrejme v každodennom styku s obyvateľmi, ktorí bývajú v jeho štvrti. Akí sú teda samotní ľudia, ktorí žijú vo vašom volebnom obvode?

Keďže každé ráno cestujem do práce MHD, s obyvateľmi sa stretávam denne a snažím sa im pomôcť, poradiť, keď nevedia, ako riešiť svoje problémy. Pravidelne sa zúčastňujem zasadnutia občianskej rady a samozrejme, komunikujem aj cez maily.

Opíšte nám aj niektoré vaše väčšie túžby ohľadom budúcnosti vášho volebného obvodu. Na čo by ste prijali viac financií?

Pre mňa by bolo najväčším uspokojením, keby sa konečne dobudoval chodník až ku podlavickému družstvu, aby pre chodcov už tento úsek nebol život ohrozujúci, no a naozaj veľký sen – vybudovanie obchvatu Podlavíc – tu treba aj najviac financií a zvýšenie bezpečnosti chodcov na ceste v Jakube – Novom svete. Prvá etapa by sa mala riešiť uz v tomto roku so Slovenskou správou ciest.

Ktoré miesta máte ako najobľúbenejšie a kde, resp. ako tu zvyknete tráviť voľné chvíle?

Rada bývam na sídlisku v Podlaviciach, páči sa mi tam, je v krásnej doline Tajovského potoka a možno preto, že je to malé sídlisko a takmer všetci sa poznáme. Ak mám voľnú chvíľu, rada zájdem do Laskomerskej doliny, alebo do záhrady, ktorú máme neďaleko nášho paneláka.

Čítajte tiež:

Nemilo prekvapený poslanec: Psie exkrementy sa v Sásovej dajú vidieť takmer na každom kroku!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM