Jakub Forgács Kultúra

Lahôdka pre milovníkov tradícií. V Bystrici predstavia unikátne fotografie krojov regiónu

Kroje regiónu predstaví výstava fotografií. Neskôr má pokračovať z fotografií dobrovoľných prispievateľov.

Ilustračný obrázok k článku Lahôdka pre milovníkov tradícií. V Bystrici predstavia unikátne fotografie krojov regiónu
Zdroj: TASR

Kroje banskobystrického regiónu predstaví výstava fotografií Mira Kováča a Dušana Heina, na ktorú pozýva mesto Banská Bystrica. Jej otvorenie sa uskutoční v pondelok (3.9.) o 17. h v priestoroch historickej radnice a potrvá do konca blížiaceho sa Radvanského jarmoku, do 9. septembra.

„V roku 2019 bude výstava Kroje banskobystrického regiónu pokračovať z fotografií dobrovoľných prispievateľov. Záujemcovia, ktorí chcú svojimi fotografiami prispieť do výstavy, môžu príspevky zasielať do 1. júla budúceho roka na mailovú adresu ludmila.grausova@banskabystrica.sk. Očakávame maximálne tri fotografie od jedného prispievateľa a žiadame o zasielanie neupravených fotografií vo veľkom rozlíšení označené regiónom, bližším určením povahy kroja, ako napríklad svadobný, pracovný, obradový a menom fotografa,“ informoval magistrát s tým, že je možné posielať i fotografie detských krojov.

Snímky krojov od dobrovoľných prispievateľov mesto zverejní na webovej stránke pod názvom Kroje banskobystrického regiónu. Z najlepších záberov zostaví výstavu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM