Jakub Forgács Správy

Kopy odpadu majú zmiznúť. Okolie zdevastovaného bystrického kaštieľa čaká upratovanie!

Správa, ktorá poteší mnohých Banskobystričanov. Kaštieľ, ktorý dlhé roky chátra a špatí naše mesto, má prejsť jarnou očistou. Kedy sa dočkáme upratovania v jeho okolí?

Ilustračný obrázok k článku Kopy odpadu majú zmiznúť. Okolie zdevastovaného bystrického kaštieľa čaká upratovanie!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto pod Urpínom sa môže pýšiť množstvom unikátnych pamiatok s veľkou historickou hodnotou. Nie každej sa však ušlo rovnakej pozornosti a mnohé chátrajú. Jednou z nich je aj Bárczyovský kaštieľ, ktorý sa nachádza za Furmanskou krčmou na Sládkovičovej ulici v Radvani. V súčasnosti je táto vzácna baroková historická pamiatka v dezolátnom stave a v jej útrobách našli svoje útočisko bezdomovci.

Bystričania sa však dočkali a okolie tohto miesta má prejsť už onedlho upratovaním. „V stredu od 8:00 sa začne upratovať okolie Bárczyovského kaštieľa v Radvani. Čistenie priestorov zrealizuje súkromná spoločnosť po dohode s mestom Banská Bystrica. Firma prišla sama s iniciatívou, poriadiť priestory. Samospráva zabezpečí súčinnosť mestskej polície a tiež pristavenie dvoch veľkokapacitných kontajnerov,“ uviedla Dominika Mojžišová z Kancelárie primátora mesta.

Čítajte tiež:

SERIÁL: Najbizarnejšie križovatky v Bystrici. Aké riziká vás čakajú na Námestí Slobody?

Krásny úkaz v centre Bystrice: Korunu stromu zdobia dvojfarebné kvety FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM