Jakub Forgács Správy

Konečne sa dočkali: V bystrickej nemocnici zaočkovali prvé stovky učiteľov, FOTO

Deti sú podľa slov nemocnice často bezpríznakoví prenášači vírusu a sú potenciálnym rizikom najmä pre staršie ročníky pedagógov, ktorí si zaslúžia byť chránení.

Ilustračný obrázok k článku Konečne sa dočkali: V bystrickej nemocnici zaočkovali prvé stovky učiteľov, FOTO
5
Galéria

V pondelok vo vakcinačnom centre Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica zaočkovali prvých 400 učiteľov z Banskobystrického okresu. Na svojej facebookovej stránke o tom informovala nemocnica.

„V priebehu týždňa dostane prvú dávku vakcíny približne 2-tisíc pedagogických pracovníkov, ktorých kategórie špecifikuje vyhláška Ministerstva zdravotníctva SR,“ uviedla.

„Väčšina rodičov už vníma potrebu vrátenia detí do škôl ako veľmi naliehavú. Deti sú však často bezpríznakoví prenášači vírusu a sú potenciálnym rizikom najmä pre staršie ročníky pedagógov, ktorí si zaslúžia byť chránení,“ vysvetľuje nemocnica.

„Naďalej vo vakcinačnom centre očkujeme priorizované skupiny. Prvú dávku dostalo 11 734 záujemcov a 4 622 sme podali už druhú dávku,“ dodala nemocnica s tým, že od pondelku minulého týždňa denne vyráža do terénu výjazdová očkovacia skupina, ktorá zabezpečuje vakcináciu klientov zariadení sociálnych služieb.

Zábery z očkovania učiteľov si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: V bystrickej nemocnici zaočkovali prvých 400 učiteľov
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM