Jakub Forgács Správy

Opatrenia v bystrickej nemocnici sa pritvrdia: Kde všade budete po novom potrebovať test?

Výnimku z novej povinnosti budú mať niektoré deti. Za akých podmienok ju môžu dostať?

Ilustračný obrázok k článku Opatrenia v bystrickej nemocnici sa pritvrdia: Kde všade budete po novom potrebovať test?
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica

S účinnosťou od 15. februára 2021 je pacient povinný preukázať sa negatívnym výsledkom antigénového / PCR COVID testu nie starším ako 72 hodín aj pred ambulantným vyšetrením. Uvedené platí pre vyšetrenia na všetkých ambulanciách bez výnimky. Na svojej facebookovej stránke o tom informuje Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica.

Kto má výnimku?

„Výnimku z tejto povinnosti majú deti s poruchou autistického spektra bez obmedzenia veku a deti do jedného roka veku bez klinických príznakov infekčného ochorenia,“ upresnila nemocnica so slovami, že sprevádzajúca osoba týchto detí je povinná predložiť Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti dieťaťa aj sprevádzajúcej o­soby.

Ak dieťa do jedného roka veku vykazuje príznaky infekčného ochorenia, alebo malo úzky kontakt s osobou s ochorením COVID-19, podľa slov nemocnice platí preňho aj pre sprevádzajúcu osobu povinnosť preukázať sa negatívnym výsledkom antigénového / PCR testu nie starším ako 72 hodín.

Kde sa otestovať?

„Nemocnica akceptuje výsledky z ktoréhokoľvek odberového miesta – nemusíte sa testovať v Detskej nemocnici, môžete tak urobiť napr. v mieste svojho bydliska. Testovanie na Odberovom mieste v Detskej nemocnici za týmto účelom je možné absolvovať v pracovné dni v čase od 7.20 do 11.00 hod. Pacient obdrží výmenný lístok s vyznačeným výsledkom testu. Testovanie je ideálne absolvovať deň vopred, alebo prísť na testovanie s dostatočným časovým predstihom pred plánovaným časom vyšetrenia,“ pokračuje nemocnica.

Toto opatrenie bolo podľa slov nemocnice prijaté na základe zverejneného „Klinického protokolu zjednotených postupov poskytovania ambulantnej a ústavnej zdravotnej starostlivosti dieťaťu počas pandémia COVID-19“, ktorý vydalo MZ SR.

V priloženej fotogalérii nájdete aj zábery z očkovania zdravotníkov v detskej nemocnici!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Očkovanie zdravotníkov proti COVID-19 v detskej nemocnici
5
Galéria
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM