Rôzne Tlačové správy

Jaroslav Kuracina z GRAND POWER: Mladým dávame príležitosť zamestnať sa!

Firma, ktorú založil bystrický podnikateľ, vyváža zbrane do Ruska aj USA. V srdci Slovenska pomáha uplatniť sa študentom v strojárskej výrobe.

Ilustračný obrázok k článku Jaroslav Kuracina z GRAND POWER:  Mladým dávame príležitosť zamestnať sa!
20
Galéria
Zdroj: Archív Jaroslava Kuracinu

„V našich priestoroch v Slovenskej Ľupči našlo svoje uplatnenie už viac ako sto zamestnancov, ktorí pochádzajú najmä z regiónu, kde je nezamestnanosť veľkým problémom,“ hovorí Jaroslav Kuracina, ktorý nakreslil svoju prvú zbraň už v puberte.

Príbeh vynálezcu a konštruktéra zbraní, ktorého poznajú po celom svete, sme vám priniesli v predchádzajúcom článku.

I napriek tomu, že je nezamestnanosť v našom regióne dlhodobým problémom, má spoločnosť GRAND POWER s.r.o. nedostatok kvalifikovaných pracovných síl. V strojárenskej výrobe chce dať priestor predovšetkým ľuďom zo Slovenska.

Zo školskej lavice do výrobnej haly

Jedným z riešení tohto problému je začať intenzívne spolupracovať na vzdelávaní a formovaní študentov stredných škôl so strojárskym zameraním. „Aktuálne sa v našej spoločnosti prakticky vzdelávajú štyria študenti Spojenej školy z Banskej Bystrice,“ hovorí o praktickom vzdelávaní Kuracina.

V strojárenskej výrobe majú študenti možnosť vyskúšať si teoretické vedomosti v praxi. Benefitov takéhoto vzdelávania je však viac. „Mladí ľudia u nás získavajú pracovné návyky, taktiež ich aktívne zapájame do života našej firmy, ktorá má dobré meno aj v zahraničí,“ zdôrazňuje Jaroslav Kuracina.

Majú vlastného mentora

Študenti tak vďaka spoločnosti GRAND POWER s.r.o. namiesto školských, často zastaralých strojov, pracujú na najmodernejších technológiách. Pomáhajú im špičkoví odborníci v oblasti strojárstva, čo je neoceniteľnou hodnotou tejto praxe.

Každý zo študentov má prideleného skúseného mentora, ktorý ho vedie počas celej dĺžky praxe. Takýmto spôsobom sa zo študentov stávajú cenení budúci zamestnanci, pripravení pracovať v akejkoľvek spoločnosti z tohto odvetvia.

Možnosť zamestnať sa

„Našou prioritou je však, samozrejme, udržať si túto mladú pracovnú silu doma, na Slovensku, a preto spoločnosť GRAND POWER s.r.o. Ponúka všetkým absolventom praxe možnosť zamestnať sa ihneď po skončení štúdia so zaujímavým finančným ohodnotením,“ povedal konateľ spoločnosti Jaroslav Kuracina.

Jedným z výsledkov dlhoročnej spolupráce spoločnosti so Spojenou školou Školská 7 v Banskej Bystrici je príprava otvorenia študijného odboru puškár s trvaním v dĺžke troch rokov. Zameria sa na presnú strojársku výrobu a prácu s kovom, špecializovanú hlavne na výrobu, opravy, úpravy a reštaurovanie zbraní, ich častí a súčastí.

Aktuálne sa počíta s prijatím desiatich študentov a ich praktická príprava bude samozrejme prebiehať i v spoločnosti úspešného podnikateľa Jaroslava Kuracinu.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Mladý vojak si splnil svoj sen: Bystričana Jaroslava Kuracinu pozná celý svet
20
Galéria
Zdroj: Archív Jaroslava Kuracinu
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM