Jakub Forgács Iné športy

Impozantný výkon mladého bystrického džudistu: Po zisku najhodnotnejšej medaily v kariére medzi európskou špičkou

Parádny výsledok, ktorý ho vyšvihol medzi európsku elitu. Pódiové umiestnenie Mariusa Fízeľa na Európskom pohári dorastencov v džude je hodné obdivu.

Ilustračný obrázok k článku Impozantný výkon mladého bystrického džudistu: Po zisku najhodnotnejšej medaily v kariére medzi európskou špičkou
Zdroj: Dnes24.sk

Za pár dní si úspešný banskobystrický džudista Marius Fízeľ preberie na radnici ocenenie za jeho výkony v roku 2015. Aby však nenechal nikoho na pochybách, či si uznanie naozaj zaslúži, začal rok 2016 vo veľkom štýle – najhodnotnejšou medailou v jeho doterajšej kariére. Tento víkend mu zavesili na krk striebornú medailu na A-turnaji Európskeho pohára dorastencov v chorvátskom Záhrebe.

Týchto turnajov najvyššieho rangu sa zúčastňujú už len národné reprezentácie jednotlivých krajín Európy, v rámci deväťčlennej slovenskej výpravy sa v Záhrebe predstavili až traja džudisti banskobystrickej Dukly: Bruno Banský vo váhe do 50 kg, Dalibor Ďurčo do 55 kg a Marius Fízeľ do 90 kg.

Banskobystričania sa nestratili. Pekný výsledok už v sobotu zaknihoval Dalibor Ďurčo v konkurencii 54 džudistov vo váhe, kde postupne zdolal slovinského, izraelského a maďarského reprezentanta. Belgičan Debruycker bol už bohužiaľ nad jeho sily a tak isto Bulhar Hristov v opravách, ale 9.miesto z A-turnaja je skvelý výsledok a blízko k nominácii na júlové Majstrovstvá Európy dorastencov vo Fínsku.

Tie by už nemali ujsť práve Mariusovi, ktorý vstúpil do súťaže v nedeľu impozantným spôsobom. V prvých štyroch zápasoch deklasoval svojich súperov pred časovým limitom – na ipon a hladko prešiel cez džudistov Srbska, Chorvátska a Bosny a Hercegoviny až do semifinále. Tu zviedol vyrovnaný boj s Francúzom Myuamom, ale bojovnosť a nasadenie priklonili víťazstvo na Mariusovu stranu, keď vyhral v pomere 2:1 na šido. Vo finále už Marius nestačil na Srba Brašnoviča, nič to však nemení na fakte, že pódiové umiestnenie na A-turnaji Európskeho pohára dorastencov, ho smeruje medzi európsku špičku.

Výsledky:

  • váha do 55kg: 1.Aramu (ITA), 2.Kalisterski (BUL), 3.Milic (SRB) a Orban (ROU)…9.Ďurčo (SVK)
  • váha do 90kg: 1.Brašnovič (SRB), 2.Fízeľ (SVK), 3.Myuama (FRA) a Oldak (POL)

Čítajte tiež"

Barani skrížili hokejky s Trenčanmi druhýkrát v play-off: Pod Urpínom padol len jediný gól

Zoznámte sa s mladým športovým talentom z Bystrice: Daniel (18) to vie na bicykli, vo vode aj ako šermiar

Text a foto: Branislav Slaný (tréner)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM