Jakub Forgács Rôzne

HLASUJTE: Aký by mal byť ďalší osud známeho objektu bývalej fabriky Slovenky?

Skelet, ktorý zostal po bývalej fabrike Slovenky, je tŕňom v oku viacerých Banskobystričanov. Niektorí si želajú jeho zbúranie, iní by na tomto mieste radi videli niečo iné. Čo si myslíte vy?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Aký by mal byť ďalší osud známeho objektu bývalej fabriky Slovenky?
9
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Fabrika Slovenka v Banskej Bystrici bola kedysi pýchou pletiarskeho priemyslu na území bývalého Československa. Hoci spoločnosť stále funguje v meste pod Urpínom na novej adrese, po niekdajšej fabrike zostal v centre mesta iba skelet, okolo ktorého je už päť rokov ticho, o čom svedčia aj zábery v prúde času z tohto miesta.

Keď sme o tomto objekte informovali našich čitateľov pred pár dňami, na sociálnych sieťach sa v komentároch pod článkom rozpútala diskusia o tom, čo by sa s touto chátrajúcou stavbou malo urobiť. Názory sa značne líšili, no väčšina ľudí bola jednoznačne za to, aby nastala nejaká zmena.

Niektorí by ju radšej zbúrali, iní by privítali, keby na jej mieste vyrástol kedysi plánovaný 11-poschodový hotel a obchodno-oddychový komplex Slovenka Resort. Ku ktorej skupine patríte vy? Vyjadrite v našej ankete svoj názor.

Foto: ilustračné

ZÁBERY bystrickej Slovenky v prúde času
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM