Jakub Forgács Rôzne

Fabrika, ktorá sa uchovala v spomienkach Bystričanov: Slovenka na ZÁBEROCH pred rokmi a dnes!

Najväčšiu slávu zažil pred rokmi, dnes sa z neho stáva už len ďalší strašiak. Objekt Slovenky, ktorý kedysi dával prácu mnohým Banskobystričanom, sa rokmi značne zmenil.

Ilustračný obrázok k článku Fabrika, ktorá sa uchovala v spomienkach Bystričanov: Slovenka na ZÁBEROCH pred rokmi a dnes!
9
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Fabrika Slovenka v Banskej Bystrici bola kedysi pýchou pletiarskeho priemyslu na území bývalého Československa. Hoci spoločnosť stále funguje v meste pod Urpínom na novej adrese, po niekdajšej fabrike zostal v centre mesta iba skelet, okolo ktorého je už päť rokov ticho.

Ešte v roku 2003 v nej pracovalo viac ako 800, o tri roky neskôr už len vyše 400 ľudí a ďalších takmer 150 prácu stratilo v roku 2009, pre rušenie výroby. Podobne, ako tomu bolo v prípade viac ako 30 rokov nedostavanej autobusovej stanice, aj objekt niekdajšej fabriky tak mieri do ankety „O najväčšie strašidlo“ krajského mesta.

Pozrite si v našej fotogalérii zábery niekdajšej banskobystrickej fabriky. Zachytená je na nich pred rokmi, aj v súčasnosti. Pohľad na to, čo z nej zostalo, vyvoláva u mnohých obyvateľov mesta spomienky, ale u niektorých aj hnev, že sa s týmto objektom už roky nič nedeje, čo dali najavo aj na sociálnej sieti.

Pozrite si zábery Slovenky v prúde času v priloženej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Známa bystrická budova v prúde času: Po niekdajšej fabrike Slovenky zostal iba skelet, ticho okolo nej je už 5 rokov

ZÁBERY bystrickej Slovenky v prúde času
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM