Veronika Senkova Šport

FOTO: Vodný slalom Duklistu Grigara takmer medailový. Rozhodli desatiny sekundy

Pokus siahnuť na medailu nášmu najmladšiemu členovi olympijskej výpravy prekazili posledné dve bránky. Napriek tomu sa za svoj výkon dočkal gratulácie od ministra!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vodný slalom Duklistu Grigara takmer medailový. Rozhodli desatiny sekundy
Zdroj: TASR

Iba 19-ročný Jakub Grigar sa tak na svojej premiérovej olympiáde umiestnil na 5. mieste. Napriek tomu je jeho výkon nepochybne úspechom. Zablahoželal mu aj minister obrany SR Peter Gajdoš.

„Výkon nášho „olympijského benjamínka“ bol fantastický. Na medailu to síce vo finále nestačilo, no má všetko pred sebou a ja som rád, že je súčasťou tímu nášho vojenského športového centra. Je nepochybne vzorom bojovníka pre mladých vojakov aj mládež. Je proste náš. Srdečne mu blahoželám, 5. miesto na olympiáde v 19-tich rokoch je úžasné,“ povedal Gajdoš.

Mladík, z ktorého srší optimizmus a dobrá nálada, nestratil pozitívny prístup ani po pretekoch a hneď si naň našiel aj dôvod. „Ale áno, som spokojný, aj keď je tam zároveň trochu sklamanie a chyby zamrzia. No aspoň mám motiváciu dostať na ďalšie olympijské hry a zabojovať o medailu tam,“ povedal s úsmevom: „Taký je život, raz sa darí, raz nie. Dnes to nevyšlo, ale nemrzí ma to až tak. Som zdravý, mám dobrú rodinu, frajerku, mám kde bývať a som proste šťastný.“

Jakub Grigar má na konte už niekoľko významných víťazstiev. Iba minulý mesiac sa stal na mládežníckych majstrovstvách sveta v Krakove majstrom sveta v K1 v kategórii mužov do 23 rokov. V roku 2015 sa stal vo vodnom slalome juniorským majstrom sveta aj Európy. O Duklistovi Jakubovi Grigarovi budeme nepochybne ešte počuť.

Pozrite si zábery Jakuba na OH v Riu v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

V Bystrici zažijeme najkrajšiu noc roka. Na oblohe sa odohrá úchvatné divadlo

Veľká pocta pre strelca Dukly. Po životnom úspechu Tužinského gratulácia od Kisku

Jakub Grigar na OH v Riu v OBRAZOCH
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM