Jakub Forgács Správy

FOTO: Veľkolepé oslavy na námestí. Zlatú Kuzminovú privítali tisíce Bystričanov

Bystrické Námestie SNP praskalo vo švíkoch. Ľudia prišli, aby sa poďakovali zlatej olympijskej medailistke Anastasii Kuzminovej. My sme boli pri tom!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľkolepé oslavy na námestí. Zlatú Kuzminovú privítali tisíce Bystričanov
47
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Pre Anastasiu Kuzminovú boli olympijské hry v Pchjongčchangu najúspešnejšie. Vybojovala jednu zlatú a dve strieborné medaily, čo nezostalo bez odozvy. V Bystrici bolo vo štvrtok pre „zlatú Nasťu“ pripravené veľkolepé privítanie.

Bystričanov zahriali Fragile

Už pred začiatkom oficiálneho programu o 16:30 sa bystrické Námestie SNP zaplnilo ľuďmi, pričom mnohí prišli so slovenskými šálmi a zástavami. Neodradilo ich ani mrazivé počasie. Všetci totiž netrpezlivo čakali na príchod Kuzminovej. Na veľkoplošnej obrazovke mohli zatiaľ sledovať zostrihy jej medailových úspechov z olympiády. Na pódiu sa následne predstavila Nastina obľúbená vokálna skupina Fragile.

Až tesne pred 17:00 sa na Dolnej ulici objavilo policajné auto so sirénami, za ktorým nasledoval sprievod mladých biatlonistov a až za nimi išla očakávaná Kuzminová. Tá sa viezla v kabriolete a na všetky strany rozdávala úsmevy a stíhala sa fotiť s nadšenými fanúšikmi.

Nečakané prekvapenia

Po príchode na pódium sa dočkala skandovania „Vitaj, Nasťa! Máme ťa radi!“ a prekvapenia v podobe veľkej plachty na Hodinovej veži s nápisom „Ďakujeme Nasťa“. Na svedomí ju majú fanúšikovia bystrických baranov, ktorým včera Nasťa vhodila čestné buly v zápase proti Trenčínu.

Dojatá Kuzminová Bystričanov označila za svoju veľkú rodinu. "Šport nie všetko. Najdôležitejšia je rodina a podpora najbližších. Tu v Banskej Bystrici som šťastná, tu je moja rodina a dnes ste mojou rodinou vy všetci,“ povedala pred zaplneným námestím.

Následne sa zlatá olympijská medailistka dočkala gratulácií a od primátora Jána Noska dostala aj darček, veľký obraz, ktorý zachytával Nastin zlatý úspech. Ešte väčším prekvapením však pre ňu bolo, keď sa na veľkoplošnej obrazovke objavil jej brat Anton Šipulin, ktorý jej pred zaplneným námestím zagratuloval k medailovým úspechom.

Na pódiu sa postupne ukázali aj Nastin manžel a tréner Daniel Kuzmin, ktorému celé námestie zaspievalo Živió k jeho nedávno osláveným 40-tym narodeninám, či spolubojovníčky zo štafety Paulína Fialková, Terézia Poliaková a Ivona Fialková. Na záver si Kuzminová zaspievala spolu s Fragile skladbu, ktorá na tejto akcii rozhodne nemohla chýbať – We Are The Champions.

Pozrite si v bohatej fotogalérii zábery z osláv na bystrickom Námestí SNP!

V OBRAZOCH: Takto privítali Bystričania zlatú Nasťu Kuzminovú
47
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM