Rôzne Správy

FOTO: V neďalekej obci pribudlo za 12 rokov 300 obyvateľov. Prišli zo Zvolena aj Bystrice

V Sielnici už dnes evidujú približne 500 domov a ďalšie desiatky novostavieb takto zrejme pribudnú v najbližších rokoch.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V neďalekej obci pribudlo za 12 rokov 300 obyvateľov. Prišli zo Zvolena aj Bystrice
5
Galéria
Zdroj: TASR

O štvrtinu na číslo 1450 stúpol od roku 2006 počet obyvateľov obce Sielnica v okrese Zvolen. Do dediny medzi Zvolenom a Banskou Bystricou sa sťahujú práve obyvatelia týchto miest.

„Iba za uplynulých päť rokov sa v časti určenej na individuálnu bytovú výstavbu postavilo 24 rodinných domov,“ povedala starostka Anna Gavajdová. Ďalších 44 parciel určených na rodinnú výstavbu vzniklo nedávnou tzv. komasáciou, čiže jednoduchými pozemkovými úpravami. „Sme vôbec prvou obcou v regióne, kde komasácia úspešne prebehla. Stavebné parcely boli vytvorené z plochy 3,5 hektára, kde bolo pôvodne až 97 vlastníkov,“ priblížila.

V Sielnici už dnes evidujú približne 500 domov a ďalšie desiatky novostavieb takto zrejme pribudnú v najbližších rokoch. „V obci chceme rozvíjať najmä turizmus, šport a oddych. Podnikateľ v neďalekej Brestovej postupne buduje lyžiarske stredisko. Postavil už prístupovú cestu, stavebné povolenie má vydané už aj na stavbu hotela a čistiarne odpadových vôd,“ uviedla.

V obci chcú vybudovať aj športovú zónu s parkoviskom, a to pri futbalovom ihrisku. Dobré podmienky tam majú aj pre cyklocesty. V katastri Sielnice sa navyše nachádza aj jedna z najlepších športových strelníc na Slovensku.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery Sielnice, o ktorej v týchto dňoch vydávame seriál spravodajských materiálov!

V OBRAZOCH: Obec Sielnica
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM