Ivana Kováčiková Rôzne

FOTO: V centre mesta vyrástla zelená oázu oddychu. Bystričanov vábi letná čitáreň

V Bystrici sme sa dočkali parádnej letnej novinky! Ak máte radi dobré knihy a relax v prírode, zaručene si počas prázdnin prídete na svoje.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V centre mesta vyrástla zelená oázu oddychu. Bystričanov vábi letná čitáreň
Zdroj: Štátna vedecká knižnica BB

Štátna vedecká knižnica v Bystrici vymyslela zaujímavý nápad, ako prilákať aj počas leta svojich čitateľov. V priestoroch átria otvorila 30. júna Letnú čitáreň. Trávnik, stromy a príjemné posedenia vytvárajú ideálne prostredie na oddych. K dispozícií bude počas celého leta.

Oáza v centre

„Dá sa prísť, zobrať si časopis a pod holým nebom si v pohodlí v sedačke niečo prečítať. Ten priestor vyzerá veľmi pekne, je to taká malá oáza v strede mesta a ponúka výborné zázemie materiálov na čítanie,“ zhodnotila naša čitateľka.

Podrobnejšie informácie sme zisťovali aj priamo v knižnici. „Nachádzajú sa tam tri sety po dve kreslá a stôl ku každému setu. Sedenie je možné aj na okolitých lavičkách. Prístupná je pre našich používateľov v čase otváracích hodín knižnice,“ uviedla manažérka kultúry Štátnej vedeckej knižnice Veronika Uhríková.

Elektronická čítačka aj tablet

Ako prezradila manažérka, o zriadení podobného priestoru uvažovali v knižnici už dlhšie. „Rozhodujúcim impulzom pre nás bola návšteva z Hradca Králové. Kolegyne tiež spomenuli, že si vedia veľmi dobre predstaviť v týchto priestoroch letnú čitáreň. A tak bolo rozhodnuté, začali sme riešiť technické vybavenie, organizačné zabezpečenie,“ povedala.

Pre čitateľov sú k dispozícii denníky aj časopisy na dvoch stojanoch. „Nie je však podmienka, že si tam návštevníci musia čítať len noviny. Môžu si od nás vypožičať knihu, prípadne čítačku elektronických kníh, či tablet – vypožičiavame nezávisle od fungovania Letnej čitárne alebo si priniesť svoju vlastnú,“ doplnila všetky možnosti letnej čitárne Uhríková.

Ak aj vy viete o zaujímavom mieste, kam v meste zamieriť počas prázdnin, môžete svoje tipy poslať na bystrica@global24.sk

Pozrite si zelenú oázu oddychu v centre Bystrice v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: Na Bystričanov číha nástraha. Končia s hlavami v korunách stromov

FOTO: Kúsok originality na bystrickom múre. Spozorovali ste netradičnú výzdobu?

Letná čitáreň vábi čitateľov
6
Galéria
Zdroj: Štátna vedecká knižnica BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM